Ardahan İl Çalıştayı başladı

Ardahan İl Çalıştayı başladı

ARDAHAN – Ardahan’üstelik kentin sorunlarını tespit ederek akilane ve uygulanabilir çözümlere yansımak hedefiyle düzenlenen “Kent Çalıştayı” başladı.

Aşık Sevinç Konuşma Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Vali Hüseyin Öner, “Gerçekleştirilen bu çalıştayla birlikte buraya katılan ve bindi veren akademisyenler, hareket insanları ve kısım temsilcilerinin özveren çalışmaları ile ilimizin ve bölgemizin tanınırlığı henüz bile artarak adsız sansız potansiyelleri dolaşma yüzüne çıkacaktır” dedi.

Vali Öner, “Sınır kenti ilimiz mühim konumuyla Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumundadır. Ardahan 1069 yılında Alparslan’ın fethiyle Türk yurdu olmakla alay malay, geçmişten günümüze değişik medeniyetlere aile sahipliği yapmış aynı ilimizdir. Rastgele medeniyetten izler taşıyan Ardahan bu izleri günümüze kadar korumuş, her biri tarihin ve kültürün temsilcisi olan bu izler turizmin ve ticaretin iş göstermesi ile gelişigüzel kısmen tanınır kuzuluk gelmiştir. Ardahan kocaman enerji hatlarının Türkiye’ye antre yaptığı evvel noktadır. 2 karaca ve aynı demiryolu hattı kalkışmak amacıyla ilimizde 3 hat kapısı bulunmakta. Mühim yönden balaban bir önemi olan Ardahan zirai ve hayvani üretim anlamında dahi şişman bir potansiyele sahiptir. Şehrin anne barışma kaynağı tarım ve hayvancılık olup ilin varlıklı potansiyeli sayesinde uzvi benzen ve benzen ürünleri anlamında ülkenin azık sektörüne büyük katkılar sağlamaktadır. Özellikle kaşar koyulmak amacıyla, tereyağı, balı, hafriyat ve coğrafi belen tescilli mahsulat ile kül Türkiye’ye hitap etmektedir. Ardahan’ın stratejik önemi, coğrafi konumu, ekincilik ve hayvancılık alanındaki yüksek potansiyeli ati vaad fail turizm potansiyeli ile alay malay gayrı sektörlere müteveccih olarak dahi valiliğimiz ile gelişigüzel amme çekicilik ve kuruluşlarımız, gayrı meslek kuruluşlarımız hep birlikte muhtelif projeleri aplikasyon ve çalışmalar fora etmek kanalıyla şehrimize değer katma gayretindeyiz” dedi.

Bu çalıştayla birlikte bölgenin tanınırlığı ve şehrin belirsiz potansiyellerinin çevrim yüzüne çıkarılmasının amaçlandığını söyleyen Vali Öner, “Ikircik bulunmayan kim parçalanmamış kesimlerin bir araya geldiği kalkınmanın ve gelişmenin bölgesel düzeyde ele alınacağı akademik düzeyde çalışmalar henüz metin, uygulanabilir projeleri üretmeyi ve gerçekleştirme edilecek koordinasyonla alay malay şehrimizin potansiyellerini harekete geçirecek hesaplı ve toplumsal gelişmelere anahtar olacak eke adımların atılmasını sağlayacaktır. Gerçekleştirilen bu çalıştayla alay malay buraya katılan ve bindi veren akademisyenler, iş insanları ve seksiyon temsilcilerinin özveren çalışmaları ile ilimizin ve bölgemizin tanınırlığı elan üstelik artırılarak belirsiz potansiyelleri çevrim yüzüne çıkacaktır” diye niteleyerek konuştu.

Çalıştaya Ardahan Valisi Hüseyin Öner, akademisyenler, aksiyon insanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Share: