Sarıklı Cemal Koşmaz, öğrencilerini şampiyonluklara koşturuyor

Kayseri’de 7 yıldır Atletizm Milli Takımı’nda fariza yapan lise öğretmeni Cemal Koşmaz, öğrencilerinin başarısı üzere çalma döküyor.

Liseyi bitirdikten sonraları girdiği askeri okul sınavında 400 metre koşusunda ırak açıklık birinci adına bu alandaki yeteneğini keşfeden Koşmaz, 15 yıldır üst eğitim bilimi öğretmenliği ve atletizm antrenörlüğü yapıyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde 7 yıldır milli mızıka antrenörlüğü fail 40 yaşındaki Koşmaz, bu sene atandığı Kayseri Spor Lisesi’nde sabahları öğrencilere yetişek verirken, öğleden sonraları Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kayseri genelindeki taramalarda 3. sınıftan itibaren keşfettiği yetenekli çocukları çalıştırıyor.

Bugüne büyüklüğünde 300’ün üzerinde sportmen yetiştiren Koşmaz, şu anda 60 öğrenciyi çeşitli şampiyonalara hazırlıyor.

“Soyadın Koşmaz, sınava girmene ister yok”

Koşmaz, AA muhabirine, liseyi bitirdikten sonra askeri meslek sınavlara girdiğini söyledi.

Burada 400 metre koşusuna katıldığını ifade eden Koşmaz, “Az Buçuk geç kaldım. Komutan, ‘Soyadın Koşmaz, sınava girmene lazım namevcut’ diye niteleyerek bana takıldı. Koşuya katıldım, 52 saniye gibi gani bire bir kademe ile vazıh küşayiş bir numara oldum. Böylelikle atletizm yeteneğimi keşfedip, bu spora gönül verdim. Sonraki yıllarda bu spora yöneldim.” diyerek konuştu.

Hoca bulamadığı amacıyla bire bir süre küşayiş verdiği atletizme daha sonraları çocukları doldurmak amacıyla antrenör olarak döndüğünü anlatan Koşmaz yüksek atlama, 3 adım, teferruatlı atlama, mânialı koşu ve sprint branşlarında terbiye verdiğini dile getirdi.

Kayseri’de yüksek atlama, 3 etap, etraflı atlama ve özürlü koşuda ilk defa Türkiye şampiyonu çıkardıklarına dikkati çekici Koşmaz, atletizmde şu anda Türkiye’nin önde gelen illerden olduklarını vurguladı.

Yetenekli çocukları 3. sınıftan alıp üniversiteye büyüklüğünde çalıştırdıklarını tabir fail Koşmaz, şunları kaydetti:

“Acun ikincisi, Avrupa şampiyonu sporcularımız var. 17 Türkiye şampiyonu sportmen çıkardık. Bunu 3-4 sefer tekrarlayan sporcularımız oldu. Burada özel olarak çalıştırdığımız ve Türkiye şampiyonasına hazırladığımız çocuklarımız var. Hayalim buradaki çocukları olimpiyata götürüp ülkemizi bildirme dolgunca şekilde göstermek. Sporcum Atilla Göktuğ Taşdelen ile 2028’deki olimpiyatları hedefliyoruz. Detaylı kadar gözüküyor amma yaşı aşağı, inşallah 2028’de madalya alıp ülkemizi gururlandırmak istiyoruz.”

Atilla Göktuğ Taşdelen, köpekten kaçarken keşfedildi

Bu sene 14-22 Mayıs’ta Fransa’birlikte düzenlenen Acun Meslek Sporları ISF Gymnasiade Normandy Olimpiyatları’nda efdal atlama branşında ikinci olan Kayseri TOHM atletizm sporcusu 18 yaşındaki Atilla Göktuğ Taşdelen ise bu sporla ortaokul bir numara sınıfta tanıştığını söyledi.

Köpekten kaçarken aynı duvardan atladığını tamlayan milli sporcu, şöyle konuştu:

“beden terbiyesi öğretmenim köpekten kaçarken tıpkı duvardan atladığımı gördü ve geleceğim olduğunu söyleyip beni bu spora yönlendirdi. 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Yaklaşık 5 yıldır Cemal hocam ile çalışıyorum. Sayımsız Türkiye şampiyonluğum var. Balkan şampiyonlukları, Avrupa ve acun derecelerim oldu. en üst Avrupa şampiyonluğu ve ISF acun ikinciliği elde ettim. Hocam herhangi bir ahit yanımda, o bile benim kabil bir numara çünkü benim birinci olmama etmen olan o. Hocam olmasa ego bu sporda tek tekniği öğrenemezdim ve kendimi geliştiremezdim.”

Gailesiz yaşta birçok başarıya imza atan öğrenciler Baylan Kavak, Aleyna Felaket ve İremsu Tezcan birlikte Cemal Koşmaz ile tanıştıktan sonra ufuklarının açıldığını ve gelen şampiyonlukların peşi sıra henüz balaban hayalat kurmaya başladıklarını anlattı.

Baylan Kavak, Aleyna Sıkıntı ve İremsu Tezcan, milli sporcu olup ülkelerini dünyada başarıyla külah etmeyi hedeflediklerini aktardı.

Share: