Pestil minik kalplere iri dokunuşlar

– Parasız minik kalplere şişman dokunuşlar

Prof. Dr. Büyük Umu Karacı: “Bebekler burada seçme zaman sakıncasız ellerde”

İSTANBUL – Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Kent Hastanesi’nde ehlihibre ekipler rahatsız minik kalplere nazik dokunuşlar yapıyor. Prof. Dr. Büyük Ikbal Fassal dahi hastanede gerçekleştirilen operasyonlara ait, “Tevellüt sonrası anjiyo gerekirse onların anjiyolarını yapabiliyoruz, icabında ameliyata bile alabiliyoruz bu donanıma sahibiz. Bebeklerimize öz çocuğumuz gibi bakıyoruz, on paralık şüpheleri olmasın, bebekler burada herhangi bir ant güvenli ellerde” dedi.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Kent Hastanesi’nde bala kardiyoloji uzmanları, çocuk önsezi cerrahları ve yavru pahal bakım ekiplerinin bir nice branşın desteğiyle yürüttüğü çalışmalarla minik kalplere iri dokunuşlar yapılıyor. Bazı İstanbul ya de değişik şehirlerden nakledilen kimileri ise doğumu hastanede yapılan bebekler amacıyla 24 saat çabuk tedavi imkanı sağlanıyor. Minik kalpleri yaşamda tutabilmek için uğraş veren Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ekibi hastaneye yapılan çalışmalara ilgilendiren birlikte bilgi verdi.

“Bebekler burada değme antlaşma emniyetli ellerde”

Minik kalpleri yaşamda tutabilmek üzere bütün ekibin değme zaman iri tıpkı cansiparane çalıştığını anlatan Yavru His ve Huy Cerrahisi Kısım Sorumlusu Prof. Dr. Yüksek Irade Karacı, “‘Doğumdan hemencek bilahare evgin müdahale mucip faziletli riskli bebekler olabiliyor. Mevlit sonrası anjiyo gerekirse onların anjiyolarını yapabiliyoruz, icabında ameliyata birlikte alabiliyoruz bu donanıma sahibiz. His cerrahisinde duygu hastalığıyla doğan bebeklerin ameliyatlarının yapılabilmesi amacıyla elhak donanımın kül olması geçişsiz. Hastamızın ne antlaşma ameliyata ihtiyacının olacağını bilemeyiz. Hastanın durumu çabucacık sonradan bozulabiliyor başkaca tevellüt sonrası ameliyathaneye alınan hastalarımız bile oluyor. Bu hastaların mecmu müdahalelerini hastanemizde yapabiliyoruz. Bunun dışında işler sonrası gerekebilecek bazen destek cihazları var, hastanemizde bunlar da mevcut. Umum hastaların güvenlikli aynı şekilde ameliyatını yapabiliyoruz. His durduğunda hayati fonksiyonların devam ettirileceği ECMO dediğimiz gücük süreli yararlanma amacına eş aletler var. Bunları bile çocuklara uygulayabiliyoruz. Hastanemizde çocukların müstacel durumlarda ihtiyacı olan cihazların dışında ilaçlara da sahibiz. Bize gönderilen bebeklerimize filhakika özlük çocuğumuz kabilinden bakıyoruz, tek şüpheleri olmasın, bebekler burada herhangi bir devir güvenli ellerde” ifadelerini kullandı.

“Ameliyatsız anjiyo akıbet etap konforlu”

Site hastanesinde çocuklara müteveccih bir nice duygu operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini tabir eden Yavru Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Türkay Sarıtaş şöyle konuştu:

“Yavru ihtisas anjiyoları başladı, zaman birlikte 2 girişimsel vakamız vardı. Biri 17 yaşında aynı kızımız kalbinin arka odaları beyninde hapis vardı. Deliğimiz kestirmece 13 milimetreydi biz bu delikleri akla yatkın olanlarında ameliyatsız anjiyo yöntemiyle kapatabiliyoruz. Bu işlemin ameliyatsız yapılması parasız açısından akıbet aşama konfor. 2’nci hastamız fallot tetralojisi (doğumsal tıpkısı duygu hastalığı) dediğimiz bir hastalık dolayısıyla belirtik kalp ameliyatı olmuştu. Çocuğun kalbine bileşimli bire bir huy takılmıştı, tedricen bireşimli damarlar daralabiliyor. Biz bu damarları genişletip içine gine bileşimli kap takabiliyoruz. Kadro genişledikçe, henüz da kuvvetlendikçe şu anda adım adım genişlemeye başladı zaten bu işlemlerin elan aşkın sayıda ve elan emin bire bir şekilde yapılması sağlanacak. 17 yaşındaki kızımızın daha önce yorgunluk şikayeti vardı. İnceleme esnasında kalbinde kestirmece 13 milim tıpkı hapishane olduğu saptandı. Ameliyatsız anjiyografi yöntemiyle kapatılabileceği düşünüldü. Kapatılması gerekliliği olan tıpkısı delikti ve kapattık”

“Minikler için gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz”

Çalışmaların multidisipliner ayrımsız yaklaşımla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Bala Önsezi Cerrahı Op. Dr. Zeynep Gülben Kük, ivedili müdahale gereken bebekler amacıyla temas devir grup yerine amade olduklarını belirtti. Miniklerin esenlikle hastaneden taburcu edilmesi için müstelzim tamlık uygulamaların yapıldığını anlatan Kük, “Temel karnındayken kalp hastalığı tanısı konulabiliyor, doğumu burada gerçekleşebiliyor. Arkası Sıra mevlit sonrasında hem kullanılmamış doğan yoğun hizmet hizmeti olsun hem ihtiyaç halinde yavru ruh merkezi, yavru duygu cerrahisi aheste bakımında hastaları strateji ediyoruz. Vacip girişimsel işlemleri, anjiyografi evet dahi ekokardiyografik değerlendirmeler olsun, duygu cerrahisi olsun bu kabilinden işlemleri hastanede gerçekleştiriyoruz” dedi.

Share: