Bedenî özürlü Mehmet, sema engelli anne ve babasına ses oluyor

MALATYA’dan, deprem felaketinin peşi sıra İzmir’e gelip, tıpkı yakınlarının yanına yerleşen işitme mânialı Nurşen (43)- Vahap Yağlıpınar (46) çifti, yüzde 98 bedenî mânialı çocukları Muhammed Mehmet’e (24) bindi olurken, oğulları üstelik işitme engelli anne ile babasına patırtılı oluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri dokunaklı hasar gören sema mânialı Vahap-Nurşen Yağlıpınar çifti, yüzde 98 bedenî sakat oğulları Muhammed Mehmet ile İzmir’e gelip, bire bir yakınlarının yanına yerleşti. Adale hastası olduğu amacıyla branş ve bacaklarını kullanamayan Mehmet’e ailesi bindi olurken, Mehmet üstelik sema sakat temel ile babasına patırtılı oluyor.

‘TÜM DÜZENİMİZ BOZULDU’İşaret dili ile mütekellim Vahap Yağlıpınar, Malatya’de kovanlık işçisi olduğunu, çalıştığı kreşin yıkılması sonucu etkisiz kaldığını söyledi. Print zamanlardan geçtiklerini belirten Yağlıpınar, oğulları Mehmet’in akülü tekerlekli sandalyesinin enkazda kaldığını belirtti. Vahap Yağlıpınar, oğlu Mehmet’in bildirişim üzerine kendilerine bindi olduğunu belirterek, “Yekpare düzenimiz bozuldu. Print zamanlardan geçiyoruz. Ailem ile burada hayata tutunmaya çalışıyoruz” dedi.Nurşen Yağlıpınar da oğlu Mehmet’in fizik otama almayı sürdürmesi gerektiğini belirtip, İzmir’dahi eskimemiş bir düzen kurabilmek üzere hisse senedi aradıklarını söyledi. ‘DERTLERİNİ ANLATAMIYORLAR’Depremzede aileye bindi olmaya çalışan Burcu Fırat (32) dahi şunları anlattı:

“Eşim ile Vahap Mir, minibüste karşılaşmış. Vahap As, nereye gideceğini bilmiyormuş; sonrasında ailenin tamamının engelli olduğunu öğrendik. İzmir’dahi aynı tanıdıklarının yanı sıra kalıyorlar. Aileye koruyucu olmaya çalıştık. Sakat oldukları üzere kül yerine sorunlarını anlatamıyorlar. Bindi alabilmeleri üzere İl Şahsiyet Müdürlüğü’ne götürdük. Fakat Yağlıpınar ailesinin kaydı Malatya’üstelik oturdukları evde görünmüyor. Kocabaşı ve komşuları teferruatlı yıllardır o evde oturduklarını doğruluyor ancak sistemsel sorunun çözülmesi gerekiyor.”

Share: