Cumhur Reisi Erdoğan’dan ABD’ye kaba F-16 tepkisi: Parasını verdiğimiz halde F-16 meselesini bir türlü çözemedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’dahi bu sene 6’ncısı düzenlenen TRT World Forum’birlikte açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin terör hedeflerine müteveccih operasyonlarına değinen Erdoğan, ABD’ye ise F-16’lar üzerine anif tepki gösterdi.

“NATO’DA BU ARADA OLDUĞUMUZ DEVLET YILDIRI ÖRGÜTLERİNE YARDIM YAPIYOR”

Reisicumhur Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “Binlerce TIR cebe, cephane, anahtar, gereç, ülkemin güneyinde Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir. Bunu gönderen ülke bakıyorsunuz NATO’dahi bu arada olduğumuz ülke. NATO’da beraberiz de bu terör örgütlerine çok silah, mühimmat, miftah gereci nasıl gönderirsin? Namevcut diyor hakeza tıpkısı husus.

“TÜRKİYE’YE BUNLARI ANLATAMAZSINIZ”

Bilcümle video yayınlarının hepsini kendilerine gösterdik, gösteriyoruz. Türkiye’ye bunları anlatamazsınız. Zira tığ gelişigüzel ant haktan, hakikatten yana, adi yana olduk. Bu teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimesne adisyon soramaz.

“HAREKATLARI YÜRÜTECEK KARARLILIĞA SAHİP OLDUĞUMUZU HERKESE GÖSTERDİK”

DEAŞ’a karşı sunma ciddi darbeyi tığ vurduk. Benim diyen ülkeler acep DEAŞ’la her uğraş veriyor mu? Yararlı. Bunlarla mücadeleyi veren büyüklük biziz. Sınırlarımızın güvenliği üzere başlattığımız harekatları yürütecek kararlılığıa cemaat olduğumuzu herkese gösterdik.

“PALIKARYA ADALARINI SİLAHLARLA DONATIYORSUN…”

Ege’bile ve Akdeniz’birlikte Yunanistan’ı hesapsız destekleyerek, saldırgan ve provokatif girişimlerine atılganlık verenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO’birlikte beraberiz amma Yunanistan’ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun, biz bibi F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik.

“YILDIRI ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZDE YALNIZ BIRAKILDIK”

Dünyanın yeni ve hayati saha okumalarla karşı karşıya olduğu dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla strateji fail değil izlem edilen mutluluk konumumuzu elan bile pekiştireceğiz. Türkiye namına her hal ve araç altında adaleti ve vicdanı kumar etmekte ısrarcı olacağız. Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli ayrımsız zeminde yıpranmamış ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması üzere diyalogdan vazgeçmiyoruz. Onca fedakarlığa rağmen özellikle birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde serbest bırakıldığımızı asla unutmayacağız.”

Share: