Veresiye defteri kabilinden çizgilik özne örgüte ameliyat: Milyonlarca teklik algın

Edirne’bile kurdukları teşkilat ile insanları ağlarına düşürerek borç batağına sürükleyen örgüt, güllabi operasyonu sonucu çökertildi.

Edirne’nin Uzunköprü ve Lalapaşa ilçelerinde el durumda olan vatandaşlara takanak vererek tefeci tuzağına düşüren cürüm örgütü, jandarma yoluyla planlı operasyonla çökertildi. Cumhuriyet Başsavcılığı marifetiyle yürütülen soruşturma çerçevesinde, 11 şüpheliye ait 13 farklı adrese eş zamanlı adına planlı operasyonda 11 güç gözaltına alındı. Ameliyat dahilinde yapılan aramalarda; 2 zırh ve bunlara ilişkin 45 mermi, 20 çıngı av tüfeği fişeği, 2 şarjör, içerisinde para tahsilatı yapılacak vatandaşların adının ve 300 bin teklik tutarında miktarların yazılı olduğu 4 nüsha defter, 20 yurttaş yerine düzenlenmiş hüccet, 32 skor abes hüccet, 10 sayı el telefonu ve telefonlarda makbul sim kartlar, suçlardan elde edildiği melhuz 62 bin 950 teklik ile zanlılar tarafından işlenmiş 875 bin lira ve 18 bin 950 dolarlık banka havale dekontları ele geçirildi. Antrparantez, yapılan aramalarda kâin 4 nüsha USB belleğe birlikte ahali konularak kriminal incelemeye alındı.

Olayla ilişik adına yakalanan kişiler, Cumhuriyet Altını Başsavcılığı eliyle tutuklanma istemiyle gözaltına makbuz. Olaya ilişik anket genişletilerek devam ederken, adli ve kolluk makamların yanlışlık örgütleri ile mücadeleye kararlılıkla bitmeme edeceği belirtildi. – EDİRNE

Share: