Yurtta hava durumu

Yapılan serencam değerlendirmelere bakarak, yurdun geneli parçalı saha saha haddinden fazla bulutlanmış, Marmara’nın doğusu, İç Iye, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Şark Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kırklareli, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Bitlis ve Muş çevrelerinin bora ve meydan düz asuman patırtılı bora yağışlı geçecek. Yağışların Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda akva; Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde domestik adına çok akva ve incitici, Çankırı, Sivas ve Tokat çevreleri ile Ankara’nın kuzeyi ve Ordu’nun çöz ve gün batısı kesimlerinde sağlam olması bekleniyor.

Meteoroloji Umumi Müdürlüğünden alınan tahminlere bakarak, kuzey, bağırsak ve günindi kesimlerde sezon normallerinin altında düşecek, gayrı yerlerde zaman normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle yıldız ve kuzeybatı, yurdun güney ve gün doğusu kesimlerinde güneyli yönlerden belli belirsiz, ara sıra ölçülü kuvvette; Marmara ile Yıldız Ege kıyılarında şimal ve kuzeydoğu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas’ın şark çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden akva ve güdük mütemadi sıkıntı (40-70 kayran düzlük 80 km/sa) şeklinde esecek. Bazen illerde beklenen hava durumuyla günün genişlik erdemli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Modüler ve çok bulutlanmış, sağanak, meydan yer gök patırtılı sağanak yağışlı geçeceği hesap pusulası ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yerel olmak amacıyla akva olması bekleniyor 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlanmış, espaslı boğanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve birkaç bulutlanmış 26

Adana: Modüler ve çokça bulutlu, espaslı bora ve meydan kayran gök ses boğanak yağışlı 29

Antalya: Modüler ve çok bulutlanmış, aralıklı bora ve vadi vadi gök patırtılı bora yağışlı 25

Samsun: Modüler ve çokça bulutlanmış, boğanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlanmış, sağanak yağışlı 20

Erzurum: Modüler ve çokça bulutlu, sağanak ve asuman ses bora yağışlı 25

Diyarbakır: Parçalı ve çokça bulutlu boğanak yağışlı 28 – İSTANBUL

Share: