Bayburt haberi! Bayburt’taki Kenan Müşkül Etnografya Müzesi 2022’de 35 bin ziyaretçi ağırladı

Bayburt’un Beşpınar köyündeki Kenan Müşkül Budun Betimi Müzesi’nin kurucusu Kenan Güç, 2022 yılında müzeyi 35 bin kişinin görüşme ettiğini bildirdi.

Çetince, müzenin konaklama alanı Loru Han’da matbuat mensuplarıyla benzeri araya geldiği toplantıda, bu yılki müze etkinliklerini değerlendirdi.

“Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2021 Silletto Ödülü” ile “2022 Avrupa Birliği Kültürel Bırakıt (Europa Nostra) Iri Ödülü”nün ardından müzenin millî ve arsıulusal tanınırlığının arttığını tamlayan Zor, “2022 yılında Ilk Teşrin itibarıyla 35 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Müzemize inşa ettiğimiz Loru Konak ile bölgenin turizm potansiyeline kocaman yardım yaptık. Onlarca evcil ve ecnebi volta aldık. Müzemizin bu yılki ziyaretçi profilinde Bayburt dışından mevrut ziyaretçi sayısında boş aynı artım oldu.” diye konuştu.

Yavuz, ödüllerle birlikte Bayburt’un millî ve arsıulusal basında düz bulduğuna bel ederek, ortamında Bayburt, Demirözü, Beşpınar isimlerinin geçtiği tahminî 5 bin bilim yayımlandığını ve bunun müzenin bölgeye kattığı değerin yeryüzü majör göstergesi olduğunu söyledi.

Yerel mahsulat ziyaretçilerle buluşturulacak

Gelecek hedeflerine ilişik bilgelik veren Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Çetin, müzenin mikro dışında gördüğü ilginin alışılmadık boyuta ulaştığını dile getirdi.

Birçok ekin kuruluşundan teşrikimesai teklifleri aldıklarını anlatan Ağır, şunları kaydetti:

“Aldığımız ödüller ile üstlendiğimiz kasıt, sorumluluklarımızı artırıyor. Önümüzdeki dönemde bölgemizin tıpkı turizm destinasyonu olmasına yardım temizlemek namına Satala Antika Kenti, Gökçedere Ferahşad Medresesi, Demirözü Barajı, Yakup Abdal Gölü, Akyaka Çeşmesi, Otlukbeli Yaylası, Bayburt Kalesi, Şehir Müzesi, Aydıntepe Marjinal Şehri, Konursu Çivisiz Cami, Baksı Müzesi kabilinden mekanları birbirine bütünleşmiş fail bire bir mücahede ile bölgemizi bire bir kültür kümelenmesi haline bildirmek amacıyla hız edeceğiz.”

Umumi Heyet Üyesi Gözde Çetin ise Beşpınar köyünde eş istihdamı yaratacak projelere vakar vereceklerini ve bölgedeki yerel ürünleri ziyaretçilerle buluşturmak üzere ayrımsız pres açacaklarını belirtti.

Share: