TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Trabzon’da hisse senedi insanlarıyla tıpkısı araya geldi Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg amacıyla yöre siparişlerin açılmasına ait “İki günde, bu yılın üretilecek miftah sayısının üstünde sipariş verdik. İki günde verilen havale, geçen yıl Türkiye’üstelik satılan elektrikli aracın cümle 4 mislinin üzerinde.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Endüstri Odasında (TTSO) planlı toplantıda, parçalanmamış hareket dünyasının ilk günden itibaren hareket bölgesine var kuvvetiyle arkalama ettiğini söyledi.

Oda ve borsaların hareket bölgesine 4 bin 500 tır arkalama malzemesi gönderdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bölgeye 750’ye yakın kamyon ve pikap, 6 uçak, 7 sefine arkalama malzemesi ulaştırıldığını anlatım etti.

Hisarcıklıoğlu, yardımların, hisse senedi dünyası temsilcileri ve hayırseverler sayesinde gerçekleştiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Şu anne kadar 5 bin 700 oba göndermişiz. 1418 taşımalık gönderdik ve bitmeme ediyor konteynerler. 3 bin 900 elektrik üreteci, 120 bin ısıtıcı, soba, 153 seyyar aş damı. Şu zaman hala 10 mutfağımız bitmeme ediyor. Çadırlar içinde üç yol sıcak kemirmek veriyoruz. Ramazanda birlikte inşallah hem sahurda hem iftarda kardeşlerimize yemek çıkacak. Tanrı hepinizden razı olsun, dayanılmaz benzeri dayanışma oldu.”

Depremden etkilenen şehirlerin ülke ekonomisinin yüzde 10’unu oluşturduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, “Depremzedelerin benzeri zaman geçmiş şehirlerine dönebilmesi amacıyla kalımlı konutların yapılması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki hafta açıklayacağız. Hepimiz ahali birliğiyle, anında, neye gücümüz yetiyorsa sürekli konuta sarmak lazım. O havza çok önemli bizim için. Hep bu arada halk birliğiyle buna bindi olmamız lazım.” diyerek konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Togg üzere ön siparişlerin açılması karşı da şu değerlendirmede bulundu:

“2017’bile aynı yola çıktık tığ. İnşallah bu ayın sonunda ilk aracımızı çıkartıyoruz. Satışları açtık. İki günde, bu yılın üretilecek miftah sayısının üzerinde ısmarlama verdik. İki günde sunulan sipariş, güzeşte yıl Türkiye’de satılan elektrikli aracın bilcümle 4 mislinin üzerinde. Yüzdelik 100 bize ilgilendiren, teknolojisi, karar ödeme merkezi, markası bizim. İlk üretimde yüzde 50’lik, inşallah iki sene sonraları yüzde 75’i bilcümle tedariki Türkiye’den işlenmiş, Türk bilişimcisi yoluyla karşılanmış yüzde 100 elektrikli otomobili ki gelişmiş birçok dünya ülkesiyle bir zamanda yarışa çıkıyorsun. 120 yıldır Türk insanının hayali bu. 60 yıl ilk Kıvrılma Otomobili yarıda artmış bire bir rüyaydı. Cenabıhak’ın izniyle inşallah aynı bariyer çıkmazsa yarıda kalmadan dünyanın arz güvenilir sertifikasına taşıyan arabayı çıkartacağız. Bu eserin da sahibi hangi TOBB, ne bir gayr. Bu eserin sahibi sizlersiniz.”

Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret Borsasını birlikte görüşme ederek, üyelerle tıpkısı araya geldi.

Share: