Antalya’da ağırlanan depremzede sayısı 55 bine ulaştı

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra bölgeden boşaltma edilen kısaca 55 bin depremzede, Antalya’daki otellere, kamu misafirhanelerine ve yurtlara yerleştirildi.

Antalya Valiliği ve AFAD koordinesinde kente getirilen depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışmalara devam ediliyor.

Kemer ilçesinin Beldibi Mahallesi’nde, Deniz Akdoğan ve eşi Melike Kırtay Akdoğan üstelik otellerinin kapısını depremzedelere açtı.

Tesiste 150 depremzedeyi misafir eden Aksungur çifti, otelin benzeri odasını, depremzedelerin geldiğini duyan yardımseverlerin getirdiği malzemelere ayırdı.

Melike Kırtay Aksungur, AA muhabirine, depremin önceki gününden itibaren yardımlar üzere çalışmaya başladıklarını, demin da otellerinde depremzedeleri konuk ettiklerini söyledi.

Otellerindeki depremzedelerin bazılarının başka yerlere gittiğini, boşalan yerleri eksantrik depremzedelerle doldurduklarını anlatan Akdoğan, “Otelde konaklama, yeme içmenin beraberinde elbise, çul ihtiyaçları ve eğitimci desteği sağlıyoruz. Otelimizin bire bir odasını müzaheret odasına çevirdik. Depremzedelerin buraya geldiğini duyanlar daima müzaheret getiriyor. Depremzede misafirlerimiz birlikte bize müzaheret ediyor.” dedi.

Yaşadıklarını gözyaşı süresince anlatan Malatya’dan mevrut depremzede Fahriye Arslan ise yaşadıklarını dile getirmenin çokça baskı olduğunu, depremde ilk kendisine çocuklarını kurtarmaya çalıştıklarını aktardı.

Ailesiyle sadece ayakkabılarını giyip dışarıya çıkmayı başardıklarını belirten Aslan, şunları kaydetti:

“Dışarısı çokça soğuktu, dizimize büyüklüğünde kar vardı, elimizdeki su şişesi dahi donuyordu. Bir müddet okulda kaldık, ikinci yer sarsıntısı ve artçılarla ekol da engel gördü. Kalacak yerimiz yoktu ve patadak Antalya’ya gelmeye değişmeyen verdik. Her yerden müzaheret yağıyor ama yüreğimiz ekşimsi, orayı bırakıp gelmek çokça el oldu. Antalya’da otele yerleştik, Allah herkesten razı olsun, bize kapılarını açtılar, tığ birlikte diğer depremzedelere müzaheret etmeye çalışıyoruz. Şu zamanda hepimiz yegâne yürek olmamız gerekiyor.”

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, el genelinde oteller, kamu misafirhaneleri ve yurtlarda bütün 55 bin depremzedenin misafir edildiği bildirildi.

Share: