Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır, şampiyonluğa inanıyor Açıklaması

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Şarap, bu yıl baştan böke tutmak istediklerini söyledi.

Bordo-mavililerin Dünya Kupası nedeniyle lige sunulan arada Antalya’bile gerçekleştirdiği kampta gazetecilerin sorularını yanıtlayan taze ağ bekçisi, “Çok aktör değişince yer içre arkadaşının ne yaptığını bilmen gerekiyor. Güzeşte seneki kadroda yıllardır bu arada oynadığımız ihvan vardı. 11’de fazla aktör değişince uyum sorunu oluyor. Aktif bir oyunla, duruşla zirveyi zorlayabiliriz. Böke almak istiyoruz. Bu senenin henüz yumruk olduğunu biliyorduk.” ifadelerini kullandı.

Sezonun geride mütezayit bölümünde şiddetli oynamadıklarını vurgulayan Uğurcan, “Sezonun evvel bölümde çokça üstelik elem olmadığımızı düşünüyorum. Dinlenme Kampı bize dolgunca geldi. Hocanın istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştık, kısık rakiplerle oynadık. İlk kesim haddinden fazla elem geçmedi. Önümüzde makro tıpkısı maç var, Fenerbahçe maçı. O pik yeryüzü mebzul şekilde hazırlanmaya çalıştık. Sabık seneden çok aktör gitti geldi, neva edisyon oluyor. Temas devir macerasız olmuyor. Burada uyumumuzu geliştirmeye çalıştık.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Kupası’nda gani kaleci performansları gördüğünü bile nâkil 26 yaşındaki kaleci, şöyle devam etti:

“Güzeşte sene ikinci bütünüyle üstüne Cornelius olunca doğrudan hücuma gitmeye çalışmıştık. Bu mevsim uzunluk ortalaması az buçuk daha bodur. Geriden oyun kurarak çıkmaya çalışacağız. Bu kampta az buçuk onun üzerinde durduk. Güzeşte yıl ayrımlı oyun planı vardı, bu yıl değişik baziçe planı olacak.”

Uğurcan, sakatlığını atlatan oyunculara ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Edin (Visca) abi akıbet 10 sezonda 10 gol, 10 asist yapmış rastgele mevsim. Kaybı, şişman eksiklikti. Bruno de çokça nitelikli aktör. Seçme futbolcunun namına oynatabileceğimiz adamlar var ama kalite haddinden fazla farklı bire bir husus. İkisi birlikte çokça birinci sınıf adlar. Dorukhan sabık sene çokça ferah oynamıştı. Onun da sakatlığı bizi büyük ölçüde etkiledi. Hocanın üstelik elini kolunu bağladı. Anlayışsız dönmelerine haddinden fazla sevindik. Meydan ortamında bize yardım edecek esame.”

“Fenerbahçe karşılaşması ilenme maçı mümkün”

Uğurcan Çakırdoğan, aranın ardından oynayacakları Fenerbahçe maçının kırılma müsabakası olabileceğini rapor etti.

Fenerbahçe müsabakasının bitiş maçı olmayacağını dahi vurgulayan Uğurcan, “Final maçı demek için haddinden fazla erken amma tıpkısı ilenç maçı tür. Galip gelirsek bu sallantılı gidişin arkası sıra yengi gelirse bizim için ruh bilimsel ve maneviyat anlamında mebzul olacaktır. Huysuz sonuçta ligin sonu değil.” şeklinde düşünce belirtti.

Derbilerin özel maçlar olduğunun altını çizen Uğurcan, şunları aktardı:

“Hususi maçlar oluyor derbiler. Evinizde deplasmanda. Ekstra bir motivasyonum yok, seçkin maça tıpkısı şekilde hazırlanıyorum. Seçme maçın ayrı değeri var benim üzere. Sabık yıl de derbi maçlarda dolgunca oynamıştım. Elimden gelenin sunma iyisini yapmaya çalışıyorum. Mızıka arkadaşlarıma havari olmaya çalışıyorum.”

Trabzonspor’un herhangi bir kulvarda iddialı olduğunu anlatan genç kaleci, “Sezona Şampiyonlar Ligi play-off’unda başladık. Sonradan gruplarda fena olmayan benzeri takat sınırı sergiledik. 9 puanla çıkamadık gruptan. Basel ile karşılaşacağız. Sonuna kadar gezmek istiyoruz. Sonuç 16’ya bereketli takımlar kaldı. Sonuna büyüklüğünde gezmek istiyoruz, uğur varsa Trabzonspor ardı sıra koşuyor. Bunu başarabilecek kalitedeyiz. Ligde de kupada da gelişigüzel yerde iddiamız var.” diyerek konuştu.

Uğurcan Çakır, takımdaki gailesiz kalecilere ilgilendiren şu ifadeleriyle sözlerini tamamladı:

“Hakan, Kaan ve Taha çok yetenekli kaleciler. Taha küme maçlarında bol performans sergilemişti. Yetenekli olduklarını görüyordum, eksiklerini söylemeye çalışıyorum, havari olmaya çalışıyorum. Onlara abilik yapmaya çalışıyorum, ben abilerimden öyle görmüştüm. Umarım Trabzonspor kalesini uzun yıllar korurlar.”

Share: