Ardahan’da “Çök Künde Tutun” tatbikatı yapıldı

Düzce depremi yıldönümünde saat 18.57’dahi, eksiksiz Türkiye’üstelik olduğu kabilinden Ardahan’dahi dahi sarsıntı tatbikatı yapıldı.

Türkiye genelinde yapılan zelzele ve kıyamet tatbikatı Ardahan’bile Öğretmenevinde gerçekleştirildi. İl protokolünün de katıldığı tatbikatta Öğretmenevinde vatandaşlar temsili depremin başlaması ile çök-rabıta-tutun talimatlarını hesabına getirdi. Tatbikat öncesinde AFAD yetkilileri, tatbikata ilgilendiren bilgilendirmede bulundu.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in de katıldığı tatbikat ile Öğretmenevinde yer sarsıntısı anonsu yapıldı. Öğretmenevinde mevcut vatandaşlar ve toprak protokolü benzeri anda çök-kapan-tutun talimatlarını namına getirdi. Manevra sonrasında değerlendirmede kâin Ilbay Öner, “Birlik Türkiye’de olduğu kabil Ardahan’bile cezire zelzele tatbikatını gerçekleştirdik. Burada misyon, facia ve ivedi durumlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı adlandırmak. Kıyamet ve acil durumlarda: hareket sırası ve sonrası durumlara ait akıllıca davranışlara mücehhez olmaktır amacımız. bahis konusu aktiflik 12 Teşrinisani 1999 Düzce depreminin yıldönümü ve depremin meydana geldiği saat olan 18.57 sularında Ardahan’bile gerçekleştirdik. Bu açar ile Düzce depremi ve özge felaketlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Cenabıhak felaketleri ülkemizden ırak tutsun. Ülkemizde yerleşme yerlerinin şişman aynı çoğunluğunun kırık hatları üstünde olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda mücehhez olmamız gerektiğini görüyoruz. Yer Sarsıntısı öldürmez, bina ve insanların tedbirsizliği öldürür. Bu çalışmalar ile afet ve zelzele farkındalığını artırarak henüz mücehhez bire bir toplum yapısına erişmeyi hedefliyoruz” dedi. – ARDAHAN

Share: