Antalya marifet… Korkuteli’nde şeker pancarında erdemli rekolte yüzleri güldürdü

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde şeker pancarı hasadı önceden, efdal rekolte ve çekicilik fiyatı yüzleri güldürdü.

Osmankalfalar Mahallesinde şeker hastalığı pancarı hasadı başladı. Tarladan traktör yardımı ile toplanan şeker hastalığı pancarları sapından ayrılarak, kamyona yükleniyor. Henüz sonradan kamyonlar Söğüt Mahallesi’ndeki hava yeri yahut Burdur Şeker Fabrikası’na gidiyor.

Osmankalfalar Mahallesi’nde yıllardır şeker hastalığı pancarı üreten Kükremek Gürler, “Hasadımız başladı, bu sene bin 480 liradan karşılık belirlendi. Bu miktar şeker hastalığı oranına bakarak değişiyor. 26 prom çükündür piyasası bin 600 TL’ye kadar çıkıyor. Ancak Osmankalfalar Mahallesi şeker oranı yeryüzü yüksek nahiye olduğu üzere bu cirim taban fiyatı bin 480-bin 500 liradan kamera buluyor. Dekar başına 7 ile 9 ton hasat alıyoruz. Hasadı yapılan şeker hastalığı pancarının tanesi 2 ile 4 kilogram beyninde değişiyor. Pancar üretimi farklı ürünlere göre elan dolgunca bir kitap olduğunu söyleyebilirim” dedi.

“Fiyattan memnunuz”

Bu sene üretimdeki ürün ve pancar hava fiyatlarından kıvançlı olduklarını anlatım eden Gürler, “Fiyatlar bu yıl gür, az buçuk yükselttiler. Memnunuz. Şeker oranımız üstelik bu yıl gayet bol, öngörülen ortalama oranın konusunda dahi çıkıyoruz. Bu sene mevsim iyicene gitti, üretimde sıkıntımız bulunmayan ve memnunuz çok şükür” dedi. – ANTALYA

Share: