Süreğen ağrılarından 4 seansta muteber tedaviyle kurtuldular

Yaşadıkları migren atakları, çiğin ve bel ağrılarıyla hayatları zorlaşan hastaların yaşam kalitesi, muteber algoloji tedavisiyle yükseldi.

Üç bala annesi 48 yaşındaki Yadigar Tezel, AA muhabirine, 15 yıldır migren hastası olduğunu, birçok nöbet doktora gittiğini söyledi.

Yarım Baş Ağrısı ataklarının hayatını suratsız etkilediğini vurgulayan Tezel, “15 yıl çokça tahakküm geçti, çok kötüydüm. Başlangıç ağrısı hafiften başlarken içime bire bir gravite giriyordu. Hastanelere gidiyordum, iğneler, serumlar ağrımı dindirmiyordu. Ne doktora gittiysem ‘Geçici bire bir çor değil, bu seninle mezara kadar gider.’ dediler.” ifadesini kullandı.

İlaç kullanmasına karşın yarım baş ağrısı ataklarının bitmeme ettiğine değinen Tezel, sinir bilimi uzmanının algoloji bölümüne yönlendirdiğini dile aktardı.

Tezel, boynundan 4 projeksiyon enjeksiyon tedavisi gördüğünü belirterek, “Üç aydır baş ağrısı nedir bilmiyorum. Haftada 4-5 akış görüyordum. 1 tün 1 gün ağrısı geçmiyordu. Sonra ağrısı geçiyor amma başımda bütün vıcık vıcıklık hissi vardı. Kendimi 3-4 aktarılma toparlayamıyordum. Kendimi toparlayıncaya kadar ikinci akın geliyordu. Üç oğlum ve eşime bile rahatsızlığım azap oluyordu. Şikayetlerim sona erdi” diye niteleyerek konuştu.

Yıllardır süren ağrıları sona erdi

Hastalardan 45 yaşındaki Gülsüm Cingöz da 20 yıldır migren tedavisi gördüğünü, sinir bilimi doktorunun algoloji bölümüne yönlendirdiğini belirtti.

Yarım Baş Ağrısı ataklarından sonradan bitmeme eden kesiklik hissinin bile dayanılmaz olduğunu vurgulayan Bitirmiş, “6 aydır çok iyiyim. Çokça keskin atak olmadı amma tedaviden sonraları bir iki da olsa başlangıç ağrısı yaşadım.”dedi.

Emekli polis güçleri memuru 56 yaşındaki Tevfik Yılmaz dahi bel fıtığı teşhisiyle algoloji bölümünde iğne yapıldığını, 3 yıldır veca yaşamadığını anlattı.

Yüksek Aksoy ise 20 yıldır yaşadığı omzundaki balkı zımnında gördüğü otama sonrası sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

“Hayat aktivitelerinde iyileşme görünüyor”

Konya Şehir Hastanesi Algoloji Uzmanı Doktor Selin Balta, algolojinin mir, üzeri, omuz, büyük mafsal ağrıları kabilinden klasik tedavilere karşılık vermeyen süreğen ağrılarla ilgilendiğini vurguladı.

Hastaların Algoloji Kliniğine, fiziki tababet, iyileştirme, sinir bilimi, ortopedi, onkoloji ve dahiliye kliniklerinden randevu alarak gelebileceğini nâkil Teber, “Migren üzere üzeri ve yüzdeki sinirlere uyguladığımız iğneyle ağrıyı blokluyoruz. Literatürde bu tedavinin mutedil ve tafsilatlı dönemde inhilal sağladığını ortaya koyuyor. Yaşam aktivitelerinde düzelme görünüyor.” diye konuştu.

Share: