“Ozon tedavi efdal dozlarda zehir anlamına gelebilir”

– “Ozon terapi faziletli dozlarda dokunaklı anlamına gelebilir”

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece:

“Ozon tedavi zata mahsus uygulanmalı”

KAYSERİ – Acıbadem Kayseri Hastanesi Sinir Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, bağışıklık sistemini güçlendiren ozon terapinin tedavi alanlarının anbean artığını belirterek, “Kategorik, eğitimini almış uzman hekimler tarafından ve akıllıca dozlarda uygulanmalı. Yoksa hayır olduğu büyüklüğünde zararlı da cins” dedi.

Ozon terapinin Türkiye’birlikte Keyif Bakanlığınca onaylı tamamlayıcı yöntemlerden biri olduğunu anımsatan Acıbadem Kayseri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece bu tedavi yönteminin dünyada birlikte çalışkan şekilde kullanıldığını söyledi. Ozon terapinin bağışıklığı güçlendirici etkisinin olduğunu ve bir nice alanda kullanıldığına değinen Doç. Dr. Özlece, “Ozon tedavi, ozon gazının vücuda mütenevvi yöntemlerle gönderilmesi ve dirim bilimsel etkilerinden faydalanılmasına dayalı tıpkısı yöntemdir aslında. Muafiyet güçlendirici etkisi var. Genişlik güzelce etkilerinden bir tanesi de vücuttaki dolaşımı düzenlemesi. Alelhusus sınırlı sirkülasyon dediğimiz beribenzer damarlarla ilişik dolaşımı düzenlemede canlı olabiliyor. Burada nörolojik emraz, unutkanlıkla revan ara sıra emraz, nöropati dediğimiz sinir ucu iltihapları, diyabet ve diyabetin sebep olduğu dolaşım bozuklukları kabilinden birçok alanda kullanılabiliyor” dedi. Ayrıca otama alanının genişlediğini ve bağışıklığı güçlendirici etkisinden faydalanmak amacıyla Covid-19 pandemisi sırasında sıklıkla kullanıldığını bile dile getirdi.

Doç. Dr. Özlece, seçkin seansı 30 ila 45 zaman kadar süren ozon tedavisinin 12-14 seanslık benzeri kür namına uygulanmasının ardından, hastaların aylık kontrollerle takip edildiğini belirtti. Doç. Dr. Özlece, tedavi sırasında ozon gazının banko solunmaması gerektiğini bile vurguladı.

“Değme gözyaşı grubunda kullanılabiliyor”

Doç. Dr. Özlece, ozon terapinin kâh hâller dışında herkeste kullanılabileceğini belirterek, “Ozon tedavi birden seçme gözyaşı grubunda ve herkeste kullanılabilen ayrımsız otama. Çocuklarda da kullanılıyor ama bağımlı kim dozajı değişik olarak. Biz yalnız gebe ve emziren esas grubunda kullanmayı tercih etmiyoruz. Hususi bir enzim eksikliği var ve o enzimin sakat olduğu kişilerde kullanamıyoruz ve tiroidi hızlı çalışan kişilerde da çok önermiyoruz. Çünkü ozon terapisi tiroidin çabuk çalışmasına amil oluyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bu özelliğinden üstelik faydalanarak kilo kaybı süreçlerinde, metabolizmayı tacil süreçlerinde de kullanılabiliyor” diyerek konuştu. Gelişigüzel yaş grubunda sakıncasız kullanılabiliyor ancak doz ayarlanması çokça eke. Ozon da özge bir nice özdek gibi doktor kontrolünde ve zata mahsus yerine düzenlenmesi gereken aynı tedavi” diye niteleyerek konuştu.

“uzman hekim kontrolünde kullanılmalı”

Ozon terapinin kesinlikle hekim kontrolünde alınması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Özlece, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ozon terapi özellikle akıbet dönemde hoşgörülü adına kullanılmaya başlandığı için şuursuz kullanımlar bile karşımıza çıkabiliyor. Bütün tedavi yöntemleri üzere çokça tetik kullanılması gereken benzeri yöntem gerçekte. Bu tedavide terbiye almış hekimler vasıtasıyla ve ayarlanmış dozlarda ağız ağıza zata mahsus, bireysel dozlarda kullanılması çokça mehabetli. Bir başka yöntemlerde olduğu gibi bazen dozlar emanet için iyileştirici yüklülük yaparken ara sıra dozlar yoğun olabiliyor. Dolayısıyla haddinden fazla dikkatli ayrımsız şekilde doktor kontrolünde ve uyumlu namına kullanılması gerekiyor.

Share: