Öğrenci affıyla üniversiteye dönen huzurevi sakini İstanbul’un yolunu tuttu

Yaklaşık 43 sene ilk babasının vefatı dolayısıyla eğitimini yarıda artırmak zorunda küsurat Kahramanmaraşlı 70 yaşındaki Fahrettin Güngör, kamuoyunda “mektepli affı” olarak adlandırılan yasalı düzenlemenin arkası sıra baştan üniversiteli oldu.

Lise eğitimini tamamlayarak 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Ahbaplık Fakültesini kazanan Güngör, benzeri süre sonraları bölümünü değiştirmek istedi ve yeniden sınava girdi. Nasip Ustalık Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne yerleşen Güngör, 1979 yılında 4’üncü derslik öğrencisiyken babasının vefatı dolayısıyla memleketi Kahramanmaraş’a döndü. Bu süreçte kâh teessürat güçlü Güngör, okulu bırakarak babasının işlerini devraldı.

Kestirmece 10 sene ticaretle uğraşan, 1989’dahi Almanya’ya giderek aynı kimya fabrikasında çalışan Güngör, 1994’te memlekete çağ yaptı.

Ticaret hayatının arkası sıra Güngör, kestirmece 7 yıl ilk Kahramanmaraş Martir Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşti.

Bu süreçte kıraat ve öğrenme hevesi on paralık geçmeyen Güngör, Yükseköğretim Kurulunun kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan kanuni düzenlemenin uygulanmasına ilişik asıllar ve esasları belirlenmesinin arkası sıra darülfünun eğitimini tamamlamaya karar verdi.

Gerekli düzenlemelerin ardından İstanbul’a doğru yola çıkmaya hazırlanan Güngör, yaşlılar yurdu idaresi vasıtasıyla düzenlenen törende kendisi amacıyla hazırlanan pastayı kesti, arkadaşlarıyla biricik biricik vedalaştı ve kaydını yaptırmak için Felek Ustalık Üniversitesinin yolunu tuttu.

8 öğüt alacak

Fahrettin Güngör, AA muhabirine, 8 dersi kaldığı amacıyla çıkışlı olamadığını, senelerce darülfünun eğitimini tamamlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kitap okumayı sevdiği ve öğrenmeye hevesli olduğu amacıyla eğitimini tamamlamakta zorlanmayacağını düşündüğünü nâkil Güngör, “Okumanın yaşı yok” sözüne yeryüzü gani söz gelişi kendisi olduğunu vurguladı. Güngör, “Benim bu hevesim ve azmim inşallah gençlere üstelik örnek olacaktır.” dedi.

Fahrettin Güngör, “Özellikle Familya ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yoğunluk Üzüntülü, İl Müdürü Mutlu Kaya girmek amacıyla, gurur müdürümüz ve huzurevi sakinleri beni heveslendirme ettiler. Ego dahi azim ve istekle başvurumun devamını ilam etmek istiyorum. Liyakatli olacağımı düşünüyorum ve ‘Yedi Adamakıllı Adam’ın şehrine diplomamla benzemek istiyorum.” diye niteleyerek konuştu.

İstanbul’daki heyecan

Felek Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne taşıt yaptıran Güngör, duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

“Zaman tıpkı kader doğdu ince yıllar sonradan. Ben birlikte o şansı gitmek için 70 yaşında birlikte olsam okulumu bitirmek üzere İstanbul’a geldim. Lezzetli benzeri mutlulukla güler yüzlerle karşılaşıyorum. Kimin haberi olsa gözleri ışıldıyor. 70 yaşındaki birisinin hem dahi huzurevinde kalarak okuluna devam etmek isteyişinin çok bol aynı şekilde karşılandığını hissettim. Tabii ki bendeki bahtiyarlık daha fazla. Haddinden Fazla memnunum konumumdan. Şimdi anne hedefim okulu cezbetmek. Ondan sonraları hangi olur, onun planlamasını yapmadım amma vesile olursa belki aynı şeyler yapabilirim. Benim önce düşüncem fire bıraktığım okulumun diplomasını duvara asmaktır.”

Bahçelievler Huzurevinde misafir adına küsurat Güngör, yıllar bilahare yeniden okula başlayacak olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Üniversitede namına “amca”, “ata” diyenlerin olacağını rapor eden Güngör, “Okulu kusurlu tevdi ve bunun anlaşılan ezikliğini yaşadım. Tamamlamak istiyorum, bundan sonra o mutluluğu hissetmek istiyorum. Güdük benzeri süre sonra bendeki azmi ve isteği gördüklerinde ve benim de gani öğrenci olduğumu anladıklarında sonuçta ben da onların arkadaşları namına sınıfa devam edeceğim diye niteleyerek bire bir ihtisas var içimde. Herkese mesleği ne olursa olsun eğitimlerini tamamlamalarını ve ondan bilahare henüz cılız olacağını varsayarak tavsiye mektubu ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yurtta değil huzurevinde kalacak

Eş ve Içtimai Hizmetler Kahramanmaraş İl Müdürü Bahtiyar Kaya bile Güngör’ün bu hamlesinin gençlere ongun yeknesak olacağını söyledi.

Karı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu asıl girişimlere kül bindi verdiğine dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

“Nadir büyüğümüzü 70 yaşında İstanbul’a atmak bizi hüzünlendirdiği gibi oldukça gururlandırıyor birlikte… İlerleyen günlerde İstanbul’dan mihman kendisine geldiğinde Kahramanmaraşlı gençlerle buluşturmak istiyoruz. Fahrettin emmi bütün yaşlılarımız kabil nadir tıpkısı büyüğümüz. Bu affın çıkmasını kıytırık bekliyordu, çıkmasaydı sınava esasen davranmak istediğini belirtiyordu. İstanbul İl Müdürlüğümüz ile bile koordine olduk ve Fahrettin amcamız İstanbul’dahi huzurevlerinde konuk olarak orada ikametine devam edecek.”



Share: