Lütfü Cenk: “Hatay çıktı spor şehri oldu”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Uğraş, Hatay’ın bundan sonra tıpkısı spor şehri olduğunu tabir ederek, 3-4 Eylül’dahi yapılacak olan Valide Güreşi organizasyonuna ilgi çekti ve, “Nene Güreşi’ni ayakta burulmak boynumuzun borcudur” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Kavga, Hatay’bile sporun gün günden bundan sonra kişiye yayıldığını rapor etti. İhlas Veri Ajansı’na açıklamalarda bulunan Çekişme, “Hatay denildiğinde önce aklımıza gastronomi, hars, zaman, Expo geliyor ama herkesin unuttuğu bir şey var, Hatay imdi Türkiye’üstelik tamlık branşlarda Süper Lig’da arz çokça takımı olan site. 2 devam futbol takımımız var. Kadın ve eş takımları Süper Lig’üstelik. Bunun dışında de 10 takımımız öz branşlarında en üst ligde. Kadın basketbol, koca voleybol, koca el topu, satranç, masa tenisi, 5 kıta ayvaz sema engelli futbol, 5 modül sutopu takımımız şu anda dip liglerde. Kadın basketbol takımımız 2 posta Cumhurbaşkanlığı elde etti. Satrançta 2 Türkiye şampiyonluğumuz var. Evire Çevire tıpkısı spor kompleksimiz var. Günde 1500, 1600 hayat buradan faydalanıyor. 26 branşımız var. Bu büyüklüğünde branşı olan takımımız bulunmayan. Bireyse sporcular konusunda bile çok zenginiz. Türkiye ve dünyada adım yapan sporcularımız var. 14 yıldır Şehremaneti Başkanıyım ve sporla de adamakıllı ilgileniyorum. Şu anda Hatay tıpkısı spor şehri oldu. Hesaplı teessürat ve Suriyeli misafirlerimizle, moral ve motivasyon bağları güçlensin. Bu nedenle hele çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaları konusunda motivasyon ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Geride kalan 14 senede nelerin değiştiğiyle ilgili konuşan Lütfü Uğraş, “Tığ bu takımı aldığımızda kol evcilleşmek üzereydi. Ben göreve geldiğimde Hatayspor kişi liginde sondan 2’si sıradaydı ve son dakikada kurtulduk diyebilirim. Kalıcı koyulmak istiyoruz. Sair branşlarda bile takıları tığ kurduk ve Süper Lig’e kadar çıkardık. Amacımız Hatay’de gençlerin sporla elan aşkın ilgilenmesi. Aynı da elbette ki derslerinde başarılı oluyor” dedi.

“Valide Güreşi’ni ayakta tutmak boynumuzun borcu”

Son yerine 3-4 Eylül’birlikte düzenlenecek olan Kocakarı Güreşi Şampiyonası’yla ilişik konuşan Çarpışma, “3-4 Eylül’da 11. el Nene Güreşi organizasyonumuz olacak. Seçkin sene eylül ayının başında yapıyoruz bunu. 45 ülkeden katılımcılar bekliyoruz Pir ayrımsız kodifikasyon oluyor. Bizim orada çim mersah (Güreş alanı) yaptırdık, çokça da fena hâlde oluyor. 2 bin 500 can sabaha kadar güreş izletiyoruz. Türkiye’üstelik temas kategoriden ilk 6’yı turnuvaya hazırlıyoruz. 3-4 Eylül’da birlikte dünyadan gelen bilcümle güreşçilerle yarışma yapmalarını sağlıyoruz. Sibirya’dan Moğolistan’a’, Avrupa’dan balkanlara dek birçok ülkeden sporcular geliyor. Birçok temsilciliğimiz oldu. Çünkü Ana Güreşi eskiden yakın çarpışma sanatı kendisine geçiyor. Tarihe baktığınız ahit Samba, Judo, Nesil Güreşi, bütün Mader Güreşi’nden türemiştir. Bunların atasının ayakta durması gerekiyordu. Tığ üstelik merkezi Hatay’bile olan federasyon olarak bunu dünyaya yaymak ve ayakta burulmak istedik. Ezgi zevki efdal tıpkısı dal. Bunu ayakta burulmak seçkin Türk’ün olduğu gibi bizim bile boynumuzun borcu” diye sözlerini tamamladı. – İSTANBUL

Share: