“Göden kanserinde beslenmeye özen” uyarısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Uzm. Dyt. Şiddetli Güleçoğlu, göden kanseriyle uğraş fail kişilerin bir iki ve yoğun yemek yemeleri gerektiğini belirterek, gazlı içeceklerden kaçınmalarını referans etti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine kayran verilen Güleçoğlu, göden kanseri hastalarının beslenmesiyle ilişkin önerilerde bulundu.

Mide kanseriyle uğraş fail hastaların entelekt adına, ciddiyet kaybı ve iştahsızlık şikayeti ile karşılaştığını tamlayan Güleçoğlu, hastalık üstüne onkolojik otama gören kişilerde mürekkep kombinasyonlu, kişiye katışıksız beslenme tedavisi uygulandığını aktardı.

Güleçoğlu, mide kanseri amacıyla onkolojik tedavi gören hastalarda beslenme düzeniyle ilgili özen edilmesi müstelzim noktaların altını çizerek, şunları kaydetti:

“Bu hastalar, rahatsızlıkları dolayısıyla bir iki ve yoğun yemeliler ve bu öğünler de yoğun öğünler biçiminde hazırlanmalıdır. Gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiği kabil aşındırmak aralarında birlikte akarsu tüketilmemelidir. Akarsu tüketilecekse bile özellikle yemekten 30-40 an sonraları yahut ilk tüketilmelidir. Tekmil tahıllı aldatmak, kepekli ekmek ve cılız baklagiller, brokoli, karnabahar, pırasa, portakal kabil tortu oranı faziletli ve gaz müspet göveri ve meyvelerin tüketiminden hele uzak durulmalıdır. Günü kullanmak için güne erken başlamaya ve kahvaltı yapmaya dikkat gösterilmelidir. Günde efdal kalorili ve efdal proteinli atıştırmalıklar seçilmelidir. Örneğin, yumurta, kaşar peyniri, sağımlı lezzetli, fıstık ezmesi, arık yemişler, puding kabilinden… Onkolojik otama gören güç, bu yiyecekleri tüketemiyorsa kesin doktoruna ve diyetisyenine danışarak hazır para beslenme tarzı bindi ürünleri üstelik kullanabilir. Protein yönünden zenginleştirilmiş er bezi ile terbiyelenmiş çorbalar, kıymalı evet da tavuklu çorbalar, kalın yemekler yeğleme edilebileceği kabil meşrubat adına benzin ya üstelik ayran önerilebilmektedir.”

Işkembe kanserinin en kesif tanıdık nedenlerinin başında B12 vitamini, çipo, kalsiyum, folik asit eksikliği olduğunu aktaran Güleçoğlu, “B12 vitamini içeren besin kaynakları; organ etleri, deri, tavuk, balık, haya sarısı ve peynir, çıpa yönünden ensesi kalın olan gıdalar, uykuluk, al et, haya, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller yerine öne çıkmaktadır. Kalsiyum kaynağı mahsulat ise benzin ve benzin ürünleri, anif kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, ark baklagiller, folat yönünden ise organ etleri (uykuluk, beyin, böbrek üzere), zayıf baklagiller, tamam tahıllı savmak, kaba kabuklu kuru yemişler, yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, lahana, karnabahar olarak sıralanmaktadır. Bu yiyecekleri onkoloji hastaları mutlaka tüketmeli. Bu süreçte hekimin ve diyetisyenlerine kesin danışarak hareket etmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Share: