Bursa’nın “Keramet’i” yılın dört mevsiminde şifaya açar oluyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinin Keramet köyüne mecbur Keramet Kaplıcası, 365 bölüm Türkiye’nin ciharıyek yanından gelen tahminî 252 bin ziyaretçisine derman oluyor.

Saf aynı havuz görünümündeki kaplıca, adını teferruatlı yıllar ilk bölgede dallı güllü “Keramet Ata” isimli tıpkı evliya olduğuna inanılan tarihi ayrımsız kişiden alıyor. Birçok kap ve ten hastalığa iyi gelen şifalı akarsu, yılın gelişigüzel gününde ortalama 34 merhale sıcaklıkta olduğundan şita mevsiminde de misafirlerine berrak.

60 yerinden su kaynayan kaplıca kestirmece 2 metre derinliğinde aynı havuz. 24 saatte 6 bin 784 ton akarsu kaynayarak tahliye edilerek havuz boyuna yenileniyor. Uzmanlar kaplıcanın mütenevvi noktalarından ısıdam kükürtlü akarsu ve itici sodalı akarsu kaynaması nedeniyle ılıcanın sedef ve egzama hastaları üzere mütenavip tıpkı tedavi yöntemi olduğunu söylüyor.

Hastaların gözle görülür tıpkısı şekilde iyileştiğini ifade fail Orhangazi Belediyesi personeli Musa Atmaca, AA muhabirine, açık yaraları ve mafsal ağrıları olan hastaların 10 çevrim süresince tınlamalı gelmeleri halinde gözle görülür ayrımsız şekilde pir sonuçlar alabileceğini söyledi.

Delice, “Uzmanlar kaplıcanın tarihinin 1000 sene öncesine dayandığını, Osmanlı bir zamanlar hastalanan ve yaralanan askerlerin buraya 1 kamer boyunca kamp yapmaya ve otama edilmeye getirildiğini söylüyor. Şifalı Keramet Ilıcası hafta içi günce 300, hafta sonu ise sayı farkı 700 ziyaretçi ağırlıyor. Temelli ziyaretçilerimiz yörenin temiz havasını sevdiğinden burada çadırları ve karavanlarıyla konaklayabiliyor.” şeklinde konuştu.

Ayaklarında mayasıl hastalığı olan Osman Turan, “Buraya 10 çağ süresince geldim ve ayaklarım tertemiz oldu. Aynı zamanda işkembe ağrılarına, prostata üstelik faydası olduğunu düşünüyorum. İyileştikten sonra birlikte buraya gelmeye bitmeme ettim. Demincek çokça rahatım.” dedi.

Kocaeli’nden soluklanmak için geldiğini söyleyen ziyaretçi Ermiş Kavan ise, “3. kere geliyorum. Tabii tıpkısı güzellik ve şifalı tıpkısı su olduğundan Keramet Kaplıcasını keyifli mesafe etmek için yeğleme ediyorum.” diyerek konuştu.

Bölgenin yerli halkından biri olan Namık Kocatürk, suyun şifalı olması nedeniyle bölgenin genişlik domuzuna zeytinlerinin da burada yetiştiğini rapor etti.???????

Share: