Emlakçılar Odasından istifa eden Çelikdemir; “Hiç toplanmayan denetim kurulunun raporu var”

Denizli Emlakçılar Odası’ndaki görevinden ricat fail Denetleme Kurulu Başkanı Rafet Çelikdemir, denetim raporunun yolsuz yöntemsiz şekilde hazırlanması ve çekmece yönetiminin çalışmaması nedeniyle bu kararı ahzetmek zorunda kaldığını açıkladı.

Denizli Emlakçılar Odası’nda seçimlerden 5 ay sonra yönetimdeki 9 sevimli istifa etti. 1 kişinin yönetim kurulu toplantısında gelmediği üzere kendisinin teklifi ile düşüldüğünü belirten Denetleme Kurulu sakat Başkanı Rafet Çelikdemir, “Seçimlerin peşi sıra Denetim Kurulu Bbaşkanı yerine sessizliğe bürünen kaynak yönetimine, Mayıs ayında çalışması gerektiği üzerine uyarıda bulundum. Bu yüzden tartışma daha çok. Toplantılar yaptık, tartışmalar, bağrışmalar oldu. Yönetimde çoğu arkadaşımız yaşananlardan ekolojik ortam rahatsız oldu. Bazı icraatları, çalışmaları umumi heyet üyelerimiz toplumsal medyadan öğrendi. Yanlışlar üzerine uyardık amma dikkate alınmadık. Toplantılara üç posta gelmeyen ve henüz sonradan ek gibi imza attırılan yönetim kurulu üyesinin düşülmesini istedim. Komutan Hakan Arslan ‘O zaman sende düşürüleceksin, senin dahi imzaların, toplantıların bulunmayan’ dedi. Ego de tükenik dedim ve ertesi zaman o yönetici ile gelişigüzel incizap ettim. Fakat benle birlikte Küçük Ay, Mart, April, Mayıs ayına büyüklüğünde herhangi bir denetleme kurulu toplantısı yapmadığımız ve anlatım hazırlamadığımız başka 2 üye ise düşürülmedi. Onların birlikte toplantısı yok. Onlarında düşürülmesi gerekir. Elimde 31 Mayıs 2022 tarihine büyüklüğünde güruh yapılmadığına dair tutanak mevcuttur. Buna karşın ortada April ayını kapsayan bire bir tabir vardır. Buraya atılan imzalar Mayıs ayında yaşanan tartışmadan bilahare atılmıştır. Bu tabir geçersizdir. Bunu noterlik kanalı ile Denizli Emlakçılar Odasına ait yasanın, maddeleri ile gönderdim ama çekmece sessiz. Bu konu karşı lüzumlu başvuruları yaptık” dedi.

Odanın bilirkişilik gelirleri karşı havuzda toplanmasını ve üyelere hizmet için kullanılmasını önerdiğini belirten Rafet Çelikdemir, “Sıkıntılar balaban, seçme çalışmaları ayn bütçesinden masruf, bizler ‘Cebimizden ödül yapalım’ dedik ama kabul görmedi. Bilirkişilikten mevrut gelir havuza toplanıp, üyelere hizmet kendisine harcansın istedik. Fakat bilirkişiliği fail hempa örneğin 500 TL alıyor ve bordroya 500 TL aldım diyerek imza atıyor. Oysaki bu 500 TL’nin bölündüğünü öğrendik. Bilirkişilik yapana 200 TL veriliyor, artan 300’den odanın aylıklı çalışanı olan, bu işleri hazırlamak ile vazifeli sekreterin birlikte mal aldığını öğrendik. Başkan bu bilirkişilikten para aldığını söyledi ve ayrıca 2022 yılı basar aidatını bu para ile ödemiş. Bunları öğrenince üzüldük. Bu koltuklar, gönüllülük esasına göre çalışılan yerlerdir. Kimesne bu yerlerden servet almamalı. O antlaşma 500’e yakın üyemizin hakkı korunmamış olur. İşte bunları dile getirdik, aynı fikirde olan 7 arkadaşımız ricat etti. 20 nefis yola çıkılan listede şuan 11 emanet kaldı. Hane Başkanı bizlere ‘Talimat ile incizap ettiler’ diyor, maalesef yaşananlar ve anlattıklarımız bütünü doğrudur. Bize talimat işi iftiradır, defo dilemesini bekliyoruz. Hatalarını bu kelimeler ile örtemez” diye niteleyerek konuştu. – DENİZLİ

Share: