Eczacılar keyif yönetmeliğine cebin artık

Türk Eczacıları Birliği, sağlık çalışanlarına eklenmiş ifa yapılmasını öngören yönetmeliğe eczacıları bulunmayan saydığı gerekçesiyle cebin imdi.

Türk Eczacıları Birliği’nden yapılan açıklamada, eczacılık mesleğinin bir süredir çokça boğuk tıpkısı daraç boğazdan geçtiği belirtilerken, eczacıların dürüst murat ve beklentilerinin görmezden gelindiği bildirildi. Meslektaşların adeta kaderine ayrılma edildiği vurgulanan açıklamada,

“Keyif Bakanlığı Ilişik Ödeme Yönetmeliği”, kamu eczacıları amacıyla Esenlik Bakanı Sayın Fahrettin Insan’nın duyurduğu gibi tıpkı müjde değil, bilakis kamu tıpkı sahne kırıklığı olmuştur” denildi.

Dünya’bile kayran kayran habere bakarak, Esenlik Bakanı Sayın Fahrettin Kayırıcı ile 27 Temmuz Çarşamba günü yapılan görüşmede, çığır sorunlarının şümullü şekilde rapor edildiğine dikkat çekilen Ilişki açıklamasında, “Kamuda fariza işleyen meslektaşlarımızın çözüm muntazır sorunlarını üstelik bu görüşmede dile getirmiştik. Fakat buna rağmen bahis konusu yönetmelikte amme eczacılarının benzeri misil daha görmezden gelinmesi, elden kamuda fariza yapan meslektaşlarımızda değil eksiksiz eczacılık camiasında esaslı bire bir aksülamel yaratmıştır. Eskimemiş düzenlemeyle kamuda görev eden değişik sağlık çalışanları üzere canla başla etkin, görevlerini mucibince namına getiren kamu eczacılarımıza reva görülen oranlar, keyif personeli ortada katsayı adaletsizliğini artırdığı kabilinden hakkaniyetli da değildir” ifadelerine düzlük verildi.

5 almanak yetişek düzlük ve ikame edilemez hizmetler sunan mühim personel statüsündeki eczacılara türe ettiği değerin verilmediği dökme açıklamada, “Meslektaşlarımız; hastanelerde yönettikleri bütçe, yaptıkları aksiyon, eğitim bilimi süreleri ve aldıkları riziko itibariyle bu yönetmelikle belirlenen oranlardan haddinden fazla daha iyisini doğruluk etmektedir. Amme eczacılarına yapılacak mesai içi ilişik ödeme tutarlarında ve ekip titr katsayılarında Türk Eczacıları Birliği olarak temenni ettiğimiz oranlar görmezden gelindiği kadar, bakım alanı grup ve şöhret katsayılarında birlikte bir başkalık yapılmamıştır” denildi.

Kamu eczacılarını aşikâre yok sayan düzenlemenin anlaşılmasının ve kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, Afiyet Bakanlığı’nın yönetmeliği baştan düzenlemesi gerektiği belirtildi.

Bakan Kayırıcı: Eczane ve ecza depolarında gerekli umar listesi güncellenecek

 

Sağlıkçılarda ekleme ödeme ve zahmetli aylığı ne kadar artacak?

 

 
 

Share: