CHP Kadro Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi

CHP Kol Başkanvekili Engin Özkoç, emeklilikte hoşnutluk takılanların (EYT) en birkaç 3 aylık maaşının yok edildiğini öne sürerek, EYT’lilerin mağduriyetinin devam ettiğini belirtti.

Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, satın alma gücünün düştüğünü, aut ticaret açığının azalmadığını, işsizliğin yegâne haneli rakamlara inmediğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Bitkisel’nin budun üzere gür olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için gür olduğunu dile getiren Özkoç, şunları aktardı:

“Çünkü o, namına söyleneni söyleyen ve onun dışına çıkmayan ayrımsız bakan. Sadece Nebati mi? Katlanılamaz konuşmalarıyla tıpkısı birlikte AKP’nin sözcüsü var, Ömer Polat. ‘Zam değil bedel güncellemesi’ diyor. ‘Erken intihap değil, sıra güncellemesi’ diyor. Kebir tespitler. Benzeri partinin sözcüsü hakeza izah yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden ne beklenebilir?”

Aylardan beri konuşulan EYT ilişik bibi bir düzenleme bulunmadığını anlatan Özkoç, konunun ne ant sonuçlanacağının mahsus olmadığını dile getirdi. Açık Deniz Özkoç, “EYT’lilerin genişlik beş altı 3 aylık maaşı namevcut edildi. EYT’liler kıygın olmaya bitmeme ediyor.” diye niteleyerek konuştu.

Özkoç, EYT kapsamının mir tarihi konusunda ise zorlayıcı sebepten hava sigortalı olamayanlar bulunduğunu belirtti. EYT’nin makbul olacağı tarihte Marmara’üstelik balaban bir sarsıntı yaşandığını anımsatan Özkoç, bunun zorlayıcı faktör olduğunu ve buna akla yatkın kanuncu düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini savundu.

CHP Kol Başkanvekili Özkoç, Reisicumhur Erdoğan’ın, bugünkü AK Parti Ekip Toplantısı’nda, kendisini alkışlayan komutanları eleştiren CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’na müteveccih sözlerini iade ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi üzere Mayıs’ın 14’ünü gösterdiğini tamlayan Özkoç, “Biz ‘6 Nisan’dan geçmiş seçme olursa bu kavim içindir. 6 Nisan’dan ahir seçim saray ve senin koltuğun içindir.’ dedik. Sen milleti düşünmediğin üzere kendin üzere ayrımsız intihap tarihi belirledin ve tığ budun kendisine buna adapte olmak zorundayız. Amma bu millet, umut ediyorum kim sonuç el senin aldığın aynı karara adapte olmak zorunda kalır. Imge ediyorum ki Türkiye, ortak akılla akım fail mebus sistemde, güçler ayrılığında gine işlek, kredili aynı Türkiye Cumhuriyeti noktasına gelir.” sözlerini sarf etti.

“Altılı masa ne söylediyse sözünün arkasında duracak”

Gazetecilerin sorularını bile yanıtlayan Özkoç, altılı masanın, seçim tarihi açıklandığında adayını açıklayacağını duyurduğu hatırlatılarak, adayın andıran zamanda gündeme gelip gelmeyeceği sorusunu, “Tabii gelecek. Altılı Ganyan masa ne söylediyse o sözünün arkasında duracaktır. Tığ zaten bire bir takvim açıkladık. Ayın 30’unda gine bir araya gelecekler. Ocak ayından bilahare adayı birlikte açıklayacaklar. Milletimiz doğrusu tıpkı adayı değil tıpkısı iradeyi bekliyor.” şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin, bozuk Sav Ocakları Eğitim Bilimi ve Firez Vakfı Umumi Başkanı Sinan Yara cinayeti soruşturmasına icra vekili savcının değiştiğini ve faili Ankara dışına çıkardığı öne sürülen kişinin serbest bırakıldığını belirtmesi konusunda Özkoç, türe mekanizmasının olması gerektiği kabilinden işlemediğini öne sürdü. Adaletin hakeza sağlanamayacağını dile getiren Engin Özkoç, “Çocuklarına cebin doğruluk borcumuz var, milletimizin evladına karşı sıdk borcumuz var. Bunun namına getirilmesi için sonuna kadar takipçisi olacağız. 3-4 kamer zarfında dimdik kararlar alınmaz ve mağduriyet yaratılırsa kavim masası namına iktidara geldiğimizde konunun düzgün şekilde halledilmesi amacıyla gelişigüzel şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifinin yarın Esas Komisyonu’nda görüşüleceği hatırlatılarak, CHP’nin komisyona katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Özkoç, bununla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Kadının kıyafetinin siyasete gereç olmaması için yasa teklifi verdiklerini dile getiren Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu bizim üzere gollük ayrımsız amerikan bar oldu.” dediğini ve bu durumu siyasal gereç haline getirmeye başladığını öne sürdü.

CHP Ekip Başkanvekili Özkoç, ulus masası adına bire bir bildirgeye imza attıklarını ve kadının resim kıyafetiyle ait aynı biçimci birlikteliği olacağını vurgulayarak, “O tutum birlikteliği amacıyla bugün akşam saatlerine kadar icraat devam edecek. O şekilperest birlikteliği için çalışmalar neticelendiğinde yarınki pozisyonumuz netleşmiş olacak.” diye niteleyerek konuştu.

Share: