Reisicumhur Erdoğan: Hidroelektrik yatırımları seferberliği başlattık (2)

‘ŞİMDİ SIRA 2053 VİZYONUMUZDA’

Eğitimden sağlığa, güvenlikten sanayiye kadar herhangi bir alanda kalkınmanın ast yapısını kocaman ölçüde tamamladıklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deminden vakit anne hedeflerimizde. 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekte. Bundan 11 sene önce milletimizle, 2023 hedeflerimizi paylaştığımızda birileri gaga bükmüştü. Bugün bile 2053 vizyonu dedikçe, bu vizyonun konkre hedeflerini oluşturmaya ve açıklamaya başladıkça, esasen eş tavırlarla karşılaşıyoruz. Türkiye’nin elde ettiği değme kazanımı neymiş başına indirilmiş varyos üzere görerek değersizleştirmeye, kötülemeye çalışanları üzüntüyle izlem ediyorum. Dünyada öz ülkesinin ve milletinin felaketinden medet umacak hassaten bunu bariz dileyecek büyüklüğünde erzel aynı güruhun yaşadığı bire bir başka vadi var mıdır, bilmiyorum. 18 Mart Çanakkale Köprüsü’ne başlarken, ‘Bu tamam mu’ diye niteleyerek bizimle dümen geçtiler. Bunlara bakarak olmaz. Zira iki kulenin arasındaki ara mesafesi, dünyada eşi tıpkısı sıfır aynı 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nü yapıyorsunuz. Bunların aklı bunu almaz, havsalası bunları almaz. Oralarda yeri geldi, günlerce bekledik. Ama deminden 6 dakikada uzaktan geçiyorsun. Benzeri şeyi Osmangazi’dahi yaptık. Aynı şeyi Güç Şehriyâr Tamam Köprüsü’nde yaptık. Tıpkısı şeyi Şanlıurfa- Adıyaman Nissibi Köprüsü’nde yaptık. Bunlar kalkacak de Şanlıurfa ile Adıyaman’ı Nissibi Köprüsü’yle buluşturacak? Böyle benzeri öz cins mi? Olamaz. Niye? Zira bunlar, medeniyet denildiği zaman elden İstanbul, İzmir, Ankara’yı anlıyor. Amma ‘Ne dedik’; yola çıktığımızda batıda ne varsa, doğuda, güneydoğuda da o olacak. Eğitimden sağlığa hepsinde olacak” dedi.

’76 ÜNİVERSİTEDEN 208 ÜNİVERSİTEYE ÇIKTIK’Üniversiteleri 81 vilayetin 81’ine dahi taşıdıkların kaydeden Erdoğan, “Hangi dediler? ‘Ya bu büyüklüğünde üniversiteye ne ister var?’ 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıktık, 81 vilayetin tamamında çıktık. Bizim derdimiz, Hakkari’deki yavrumuzu İstanbul’a, Ankara’ya değil; hep profesörlerimizi, doçentlerimizi oralara örtmek. Tatlıses, Şanlıurfa ile ilgili benzeri aktarılma ‘Oxford vardı birlikte tığ mi gitmedik?’ dedi. Deminden tığ üstelik hepsini Hakkari’ye, Şırnak’a büyüklüğünde taşıdık. Hepsinde var. Üniversitemizin olmadığı Dert, Kars aklınıza ne gelirse, hepsinde üniversitemiz var mı? Var. Hep hocalarımızla beraber buralarda var mıyız? Varız. Bu benzeri şeyi gösteriyor. Medeni başlamak budur, çağdaşlaşma budur, çağı intikal etmek budur, modern savaşım budur” diye konuştu.Erdoğan, Ankara’bile ikinci tıpkısı şehir hastanesinin bile yakında hizmete açılacağını duyurarak, “Ankara’da malum birinci şehir hastanesini açtık. Hizmete devam ediyor. İkincisini birlikte 1-2 kamer içerisinde açıyoruz. ve bununla birlikte Ankara iki pasaj dev kent hastanesine eş oluyor. Arkadan Kocaeli geliyor, arkadan İzmir geliyor. Bunları 2-3 kamer içerisinde yapıyoruz. Yaparız, konu değil; aksiyon üretiriz” ifadelerini kullandı.’BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA YÜZDELIK 30- 35 İNDİRİM YAPACAĞIZ’Erdoğan, Tarım Cesaret Kooperatiflerinde satılan ürünlerde üstelik indirime gidileceğini meni ederek, “Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar; Tarım Itimat Kooperatifleri talimatı aldı. Koyun kuzu etinde yüzde 25 indirimi başlatmıştık. ve bu sabahleyin Ekincilik Güven Kooperatifi ile konuştum. Bakanım da filhakika gerekenleri konuştu. Kocabaş hayvanlarda dahi yüzde 30-35 kabilinden bir indirimle satışına başlayacağız. ve bu piyasaların dengesini bozanları birlikte hizaya getirecek. Ekincilik Cesaret Kooperatifi’nin 1300 kesim marketi var. Bunun beraberinde farklı hususi sektörün bile sayıları çokça fazla. Onlar ne yapar bilmem amma Tarım Güven namına bu indirimi yapacağız. Çabucak ette mi? Müfit. Tarım Güven’nin sair ürünlerinde bile; şeker, buğday, un aklınıza ne gelirse bütün bunlarda de özellikle 30-40 tür üründe birlikte müstacelen indirime gidecek. Talimatımız şu; sen kar amacıyla çalışmayacaksın. Sen çabucak başa kelle noktasında, benim vatandaşımı koruyacaksın. Demincek Ekincilik Cesaret Kooperatifi üstelik bu amaçla çalışmalarını hızlandıracak” dedi.’YUNANİSTAN, ISTIKŞAF GEMİMİZDEN HADDINDEN FAZLA RAHATSIZ OLMUŞ’

Abdülhamid Eğlek Tetkik Gemisi’nin dün Mersin’den uğurlandığını hatırlatan Erdoğan, “Yunanistan bundan haddinden fazla rahatsız olmuş. ‘Bu Erdoğan ne yapıyor’ demiş. Erdoğan bire bir molekül yapmıyor, görevini yapıyor. Bu sefine dünyada önceki. Öyle benzeri tetebbu gemisi. Yıllarca, paramızla araştirma yaptıracak sefine kiralayamazdık. Amma şimdi bizim 4 kesim tetkik gemimiz var. 2 parça sismik araştırma gemimiz var. Şimdi güçlüyüz. Sarp duracağız amma dikleşmeyeceğiz. Şunu bile unutmayacağız; bize ara vermek yakışmaz, durmak bulunmayan yola devam. Durmadık, taraf gelip yatmadık. Mösyö Eksiksizlik kabil burma açım töreni yapmadık. Bu işleri yaptık. Benzeri dahi Kağıthane’de anne atmama töreni yapıyorlar. Ne günlere kaldık” diyerek konuştu.

Share: