İyi Parti İstanbul İl Başkanı Adayı Coşkun Saika: “Bu Ayrımsız Erinç Talebi Değil, Mücadele Talebidir. Bu Mücadeleye Talibim”

Bilim: ÇAĞATAN AKYOL – Alıcı: SADIK KARAKULOĞLU

İYİ Öğür’nin 27. dönme saylav adayı Ateşli Saika, İYİ Fırka İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Yıldırım, “Bu tıpkısı huzur, izin, ayrıcalık ve avantaj talebi değildir; hizmet, ağırlık ve uğraş talebidir. Bu mücadeleye talibim” dedi. İYİ Öğür İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise “İnşallah görevi arz bol şekilde 8 Karı’taki geçmiş kongresinde kongreyi kazanacak olan adaya konfirmasyon edeceğim” diyerek konuştu.

İYİ Öğür İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun bakir dönemde yer başkanlığına namzet olmayacağını açıklaması konusunda Coşun Yıldırım, adaylığını car etti. İYİ Fırka’nin 27. gün saylav adayı dahi olan Saika, partinin Merter’de mevcut yer başkanlığı binasında açıklama yaptı.

Toplantıya katılan Buğra Kavuncu, TBMM’da bugün AKP Bursa Saylav Zafer Işık’ın, İYİ Fırka Trabzon Saylav Hüseyin Örs’e yönelik yumruklu saldırısına değinerek esbak olsun dileklerini iletti. Kavuncu, Örs’ün esenlik durumunun gani olduğu bilgisini bile paylaştı.

KAVUNCU: ADAYLIĞA TALİP OLAN IHVAN BİZE BAŞVURULARINI YAPABİLİRLER

Kurultay sürecinin ortasında olduklarını belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

“İlçe kongrelerimizin tamamını anında birden tamamladık. Bir ilçemiz kaldı. Onu üstelik önümüzdeki haftalarda tamamlayacağız ve İstanbul İl Başkanlığı adına yer kongresine amade ağıl geleceğiz. Zaman tabii değişik resmi, devlet yönetimi buna değişmeyen verecek amma hem İstanbul’daki mağaza hem birlikte genel başkanımızın müsaitlik durumunu ayn uğrunda bulundurarak 8 Eş tarihi, beklenen iklim kurultay tarihimiz. Yani takvim yarından itibaren başlasa kül benzeri kamer süremiz var, 8 Familya Muamele. Bittabi dediğim kabil bu tıpkı ön açıklama. Kararı verecek olan il hile kurulumuz. Ego bundan tıpkı süre önce bir izah yaptım. Tabii sıra ilginç. Bundan tahminî 4,5 yıl önce kökeninden tıpkısı salonda genel başkanımızla bu arada müessis iklim başkanımızdan görevi devralmıştım. İnşallah dahi görevi yer mebzul şekilde 8 Ocak’taki geçmiş kongresinde kongreyi kazanacak olan adaya konfirmasyon edeceğim. Bugün, adaylık açıklaması için burada toplandık. Tabiatıyla proses başladı. Az önce da söyledim. 8 Sülale’ta yapılacak iklim kongresi üzere adaylığa iştahlı olan ihvan bize başvurularını yapabilirler. İl başkanlığında bile adaylık açıklamasını yapabilecek imkanı kendilerine sağlarız. Sağlayacağımızı dahi bütün söyledik. Bu kapsamda öğür kurucumuz, eşsiz partilimiz, ego namına Ateşli koca diye hitap ediyorum. ‘Ego İstanbul İl Başkanlığı’nda adaylığımı izhar etmek istiyorum’ dedi. Biz bile kendisine ‘Şeref verirsiniz, buyurun’ dedik. Şimdiden İstanbul’umuza, partimize, ülkemize adaylığa yalabık hayırlı olur, başarılar diliyorum.”

“BİRBİRİMİZE OLAN SEVGİMİZİ MUHAFAZA ETTİĞİMİZ SÜRECE AŞAMAYACAĞIMIZ SORUN BULUNMAYAN”

Kurultay süreçlerinin kendilerine uygun bire bir şekilde tamamlandığını de vurgulayan Kavuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnşallah dediğim gibi 8 Ocak’taki önceki kongremizde üstelik bu süreci tamamlamış olacağız. Ondan sonradan de önümüze tıpkı umumi seçme takvimi var. Gaye bellidir. Maksat Türkiye’yi, içine düştüğü bu çıkmazdan kurtarmaktır. Bunu çevirmek için de ihtiyacımız olan iki esas madde var. Birisi inanç, Allah’a şükür o bizlerde var. İkincisi bile birliğimiz, beraberliğimiz, birbirimize olan sevgimiz; onu koruma ettiğimiz sürece üstelik aşamayacağımız sikinti olmadığını düşünüyorum.”

YILDIRIM: SÖZLERİMİZ KARDEŞ KARDEŞ BAŞLASIN

Adaylığını açıklanan Coşun Sebep bile “Ozan, ‘Dosta revan yol, senlik, kendilik davası değildir’ diyor. Zaman tıpkı araya geliş sebebimiz; benzeri senlik, kendilik davası değildir. O yüzden sözlerime böyle yolmak istiyorum. Bilcümle birlikte dosta gideceğiz. Hedefimiz, amacımız, maksadımız bu; dileğimiz, temennimiz bu. Sözlerimiz dostlukla başlasın. Toplantımız, dostlukla bereketlensin. Bütün alay malay o dosta revan yolda neler yapabiliriz, ne vazifeler alabiliriz; bunu düşünelim, bunu konuşalım” diyerek sözlerine başladı.

Saika, şöyle konuştu:

“İYİ PARTİ, DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN AKTÖRÜ OLDU: Demokrasilerin esası, makamların kalıcılığı, şahısların geçiciliği konusunda kuruludur. Bütün olarak bu yüzden demokrasilerde hakimiyet, umursamayan koşulsuz milletindir. Makamlar millet yerine kullanılır. Vazifeler kavim hesabına ödeme edilir. Iri ölçekte hakeza dinamik demokrasilerin sağlığı, demokratik aktörlerin mekanizma biçimiyle beliğ. Demokrasinin aktörleri siyasal partiler olduğuna göre partilerin üstelik benzeri değerlerle cereyan etmesi şarttır. İYİ Fırka, kurulduğu günden bu yana tıpkısı el erki mücadelesinin aktörü oldu. Mahkemelerle, iftiralar ve hatta sabotajlarla engellemeye çalışsalar bile bir defa koruyucu simge bire bir elan inmedi. Halkın ve haklıların seli önünde muktedirlerin seddi duramadı. Mevki üzere demokrasi talebiyle başlayan yürüyüşümüz, fırka içre üstelik geçerlidir.

SEÇİMLERE GİRERKEN HERKES, ELİNDEN GELENİN SUNU İYİSİNİ TAHSIS ETMEK ZORUNDADIR: Bugüne dek kongrelerimiz ve seçimlerimizle bütün bunu gösterdik. Bunu ispatladık. Seçkin şeyden evvel İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu ve yönetimindeki bütün arkadaşlarıma, müessis mülk başkanımız Ersin Beyaz Zehir ve yönetimdeki hep arkadaşlarıma hizmetleri amacıyla teşekkürname ediyorum. Partimizin genişlik baskı zamanlarında üstlendikleri görevleri hem layıkıyla adına getirdiler hem de büyüterek, güçlendirerek geliştirdiler. çıktı birlikte görevlerini başarıyla ifa etmiş başkanlar kabilinden ben da partime, ülkeme çalışmak amacıyla İstanbul İl Başbuğ adayıyım. Cumhuriyetimiz tıpkısı asrı doldururken umumi intihabat yakın tarihimizin yeryüzü cesim dönüm noktasıdır. Bu seçimlere girerken Türk milletine cebin baskı hissi duyan sistem, elinden gelenin yer iyisini yapmak zorundadır.

BU MÜCADELEYE TALİBİM: İstanbul İl Başkanlığı üzere yetişkin ve faal bir göreve eğilimli olurken bu gravite hissiyle cereyan ediyorum. Bu benzeri yan, yetki, imtiyaz ve yarar talebi değildir; işlev, takı ve uğraş talebidir. Bu mücadeleye talibim. Bilcümle üyelerimiz, arkadaşlarımız uğraş ederken onların hem toprak teşkilatı içinde hem genel merkezimizle ilişkilerindeki koordinasyonu yer ongun şekilde sağlayacağımıza, kırıp dökmeden âdem edinim odaklı tıpkı yaklaşımla sunma ciddi seçimlerde malumat tıpkı dümen sergileyeceğimize inanıyorum. Partili arkadaşlarım beni tanıyor. Seçim süreçlerinde, kriz anlarında, dalavereli günlerde şüphesiz davrandığımı, pekâlâ tıpkısı yaklaşım sergilediğimi biliyorlar.

EMEĞİNİ ESİRGEMEYEN GELIŞIGÜZEL ARKADAŞIMIN MÜCADELESİ, İKTİDARLA TAÇLANSIN: Elbette büyüklük ölçeğinde makamların temel sahibi milletse, tümen ölçeğinde üstelik asıl erbap üyelerimizdir. Işlev talebimi kıymetli partililerimizin takdirine sunu ediyorum. Partimiz üzere en hayırlısının olmasını diliyorum. Sayın Umumi Başkanımız Meral Akşener’in çizdiği vizyonun genişlik şanlı birleşimi olan İstanbul diyar teşkilatımızın varlığı, birliği ve başarıları daim olsun. Cenabı Allah’tan niyaz ederim ki, emeğini esirgemeyen, çilesini çekici seçkin arkadaşımın mücadelesi iktidarla taçlansın.”

COŞKUN YILDIRIM KİMDİR?

Erzincan’de 1964 yılında dünyaya geldi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonraları, Şans Teknik Üniversitesi’nde “Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği” bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde “Sosyal Bünye-Içtimai Değişim” üstüne Yüksek Lisans eğitimini tümler Yıldırım, yurt ve inşaat sektöründe zindelik gösteriyor.

Evli ve 2 yavru babası olan Yıldırım’ın, Erzincan Hars Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği ile Baht Maharet Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliği bulunuyor. Ateşin Yıldırım, 25 Teşrinievvel 2017’bile kurulan İYİ Parti’bile Kurucular Müesses Üyeliği ve iki dolaşma bile Umumi İdare Müesses üyeliğinde bulundu.

Ateşli Sebep, antrparantez 2018’birlikte yapılan 27. Periyot Mebus Seçimleri’nde İYİ Fırka’den İstanbul 2. Toprak 5. bayağı adayı oldu.

Share: