Nazır Nebati, LC Waikiki Yalova Geri Hizmet Merkezi’nin açılışında konuştu Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Envestisman, istihdam, istihsal ve dış satım odaklı Türkiye Iktisat Modeli’mizin ana amacı, ekonomimizin sürdürülebilir büyüme patikasına girmesini nail olmak, gelişmemiş vadede global sıkıntıları yeryüzü bağan hasarla giderilmiş ederken teferruatlı vadede ılımlı dirimlik tuzağını aşmaktır.” dedi.

Nebati, Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın dahi katılımıyla düzenlenen LC Waikiki Yalova Geri Hizmet Merkezi Küşat Töreni’nde yaptığı konuşmada, turizm, tarım ve uran kenti Yalova’birlikte bulunmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Millete bakım önünde koydukları rastgele tuğlaya, attıkları herhangi bir adıma antagonist olanlara taannüt, yeni tesisler açmaya devam edeceklerini tamlayan Nebati, YANLIŞSIZ Parti iktidarı boyunca evcil kalkınmayı genişlik cesim gündem maddeleri arasına aldıklarını kaydetti.

Nazır Bitkisel, Yalova’ya yapılan hizmetlere değinerek, “Şehrimiz, İstanbul, Bursa ve Kocaeli üzere ana kent kentlere yakınlığıyla eşsiz bire bir konumda düz alıyor. Yalova’nın bu açıdan kalkınmasına de harıldamak şiarıyla, ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle ülkemizde gerçekleştirilen arz büyük proje olan Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu’nu ve Osmangazi Köprüsü’nü vatandaşlarımızın hizmetine açtık.” diye konuştu.

Yalova’nın ihracatta son 20 yılda adeta şaha kalktığını anlatan Bitkisel, 2002 yılında 16 milyon dolar olan ihracatını Ağustos 2022 itibarıyla 51 mezuniyet artırarak 835 milyon dolar seviyesine yükselttiğini vurguladı.

Bitkisel, salgınla başlayıp Rusya- Ukrayna savaşıyla bitmeme eden sürecin global ekonomide bir nice sorunun ortaya çıkmasına etken olduğunu belirterek, “Enflasyonla dövüşmek üzere bir nice ülke Format Bankası finansal sıkılaşmaya gitmiş, bu kapsam de ekonomilerin sükûnet risklerinin giderek artmasına faktör olmuştur. Söz Gelişi, Amerika bugün beceri adına resesyondadır. Kaslı mağrip ülkelerindeki nema artırımları takkadak kendilerinin duraklık risklerini artırmıyor, bir zamanda, Konfedere Milletler’in da cemaziyelevvel belirttiği kabilinden, küresel ekonominin resesyona ve ardından tafsilatlı kesiksiz durgunluğa girme riskini birlikte artırıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde toptan tehditleri fırsata atıf hedefiyle “Türkiye Tutum Modeli”ni kurguladıklarını ve hayata geçirdiklerini dile getiren Bitkisel, şöyle konuştu:

“Yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım odaklı Türkiye Tutum Modeli’mizin asıl amacı, ekonomimizin sürdürülebilir büyüme patikasına girmesini hatırlamak, gelişmemiş vadede global sıkıntıları yer bağan hasarla giderilmiş ederken etraflı vadede ölçülü dirimlik tuzağını aşmaktır. Benimsediğimiz selektif güven politikasıyla, kredilerin yaratıcı alanlarda değerlendirilmesini teşvik ediyoruz. Böylecene firmalarımızın istihsal ve rakiplik gücünü artırarak global değer zincirlerinden elan aşkın nasip almalarını hedefliyoruz.”

“İhracatımız yıllık bazda rekor seviyededir”

Hazine ve Maliye Bakanı, müstevli sonrasında acun ekonomisinin heybetli aynı değişim ve transformasyon sürecinden geçe bu dönüşümü yakinen izlem ederek gereken tamlık adımları atmaya bitmeme ettiklerini anlattı.

Sabık hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstelik iştirak sağladığı Konuşu Tahavvül Zirvesi’nde, dünyanın ciharıyek yanından etkili akademisyenlerle ayrımsız araya geldiklerini rapor eden Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendileriyle gerçekleştirdiğimiz istişare ve paylaşımlar, bizlere bir kez elan Türkiye Ekonomi Modeli’mizin hangi büyüklüğünde yerinde ve eskiden atılmış tıpkı hamle olduğunu teyit etmiştir. Zirvede, tedbir itibarıyla günümüzde, bölgeselleşme eğilimlerinin bunaltıcı bastığı belirtilmiştir. Bu kapsamda Türkiye’nin eskimemiş ekonomi modeliyle anbean kalan istihsal gücünün, ülkemizin oylumlu aynı bölgesel tedarik merkezi haline gelmesini destekleyeceği açıktır. Oluşan bu tarihi okazyon karşısında Türkiye’nin uyguladığı ekonomi politikalarının, gelişmekte olan sair ülkeler amacıyla da aynı benzeri teşekkül edebileceğinin şeş defalarca çizilmiştir. Nitekim, sürdürülebilir nema odaklı modelimizin envestisman, istihdam, üretim ve dış satım tarafında akıbet adım fazlalık sonuçlar verdiğine elhak hepimiz bire bir süredir tanıklık ediyoruz.”

Nazır Bitkisel, erdemli nema performansını 2022’nin önce iki çeyreğinde da sürdüren Türkiye’nin, önceki çeyrekte yüzdelik 7,5 ve ikinci çeyrekte birlikte yüzdelik 7,6 büyüyerek, müstevli öncesi dönemden bugüne G20 ülkeleri ortamında yeryüzü ongun performans gösteren ülkelerden biri olduğunu belirterek şöyle bitmeme etti:

“Diğer taraftan sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında koca tıpkı tezahür olan makine ve teçhizat yatırımları, 11 çeyrekten bu yana sıkışık artmaya bitmeme etmiştir. Sabık yıl istihdam artışımız 2,1 milyon gönül olurken bu yılın önce 7 ayında 613 bin nefis mülhak artışla ülkemiz, OECD üyeleri arasında müstevli öncesi döneme bakarak istihdamını en aşkın artıran ülke olmayı başarmıştır. Müstevli döneminde küresel tecim, ara sıra himayeci politikalar ve tedarik zincirindeki aksamalardan menfi yönde etkilense üstelik Ilkgüz 2022 bakımından ihracatımız almanak bazda 252,6 bilyon dolar ile yıpranmamış tıpkısı rekor seviyededir.”

“Sürekli gündemi çarpıtacak kullanılmamış bir malzeme arayışındalar”

Yapı ve hazır giysi sektörünün yüksek istihdam sağlamasının yanında balaban oranda ihracat odaklı çalıştığını vurgulayan Nebati, Türkiye’nin 2021 yılı bakımından dünyanın 6’ncı balaban hazır giysi ihracatçısı konumunda olduğunu kaydetti.

Nureddin Bitkisel, sektördeki bir nice firmanın son zamanlarda sınırları aşarak güçlükle dışında mağazalar açmaya birlikte başladığını anlatarak, “Streç istihsal yapısına sahip amade giyim sektörümüzün, devletimizin sağladığı desteklerle yüksek ilişik değere cemaat mahsulat üreterek ihracatını elan üstelik artıracağından tek şüphemiz yoktur. Girişimcilerimizin ayrıksı sektörlerdeki yatırımlarını da artırarak ülkemizin tıpkı üretim ekonomisi olmaya çevrilmiş hamlesine ulama sağlayacağına ve yıpranmamış tahaccüm fırsatlarını en iyi şekilde değerlendireceğine inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Akıbet yıllarda, istihdamda, dış satım ve büyümede elde edilen muvaffakiyet ve kazanımların, başka ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek nitelikte olduğunun altını çizen Nazır Nebati, şunları kaydetti:

“Bütün suratsız toptan koşullara karşın inançla ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen kâh menfaat odakları ve onların kavaracı elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya bitmeme ediyorlar. Elde ettiğimiz mecmu kazanımların üzerini ahzetmek amacıyla sürekli gündemi çarpıtacak yeni tıpkısı materyal arayışındalar. Bu zevat, bulunan global gerçekler ve ülkemizin namına katışıksız koşullarını analiz edip milletimize somut projeler atmak bire bir yana, çarpıtılmış spekülatif meşruhat ve çarkıt algı operasyonlarından başka tek gayret göstermiyor. Son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ayağa koruyucu, özgüvenini yeniden kazanan milletimiz, sinsi kumpaslara ve iz darbe girişimlerine elbet derbent vermediyse, bu ekonomi tetikçilerine üstelik asla prim vermeyecektir. Yalovalı kardeşlerimiz ve milletimizin beherglas ferdi bu basirete, bu inanç ve iradeye sahiptir.”

“Şişkinlik olduğu devir onunla elbet savaş edeceğimizi mebzul biliriz”

Bu odakların budun karşısında hiçbir muvaffakiyet elde edemeyeceklerini kendilerinin üstelik haddinden fazla bereketli bildiğini tabir eden Nebati, “Bu yüzden mesnetsiz ve düzeysiz saldırılarını çaresizce artırmaktan eksantrik benzeri husus üstelik yapamıyorlar. Olur tığ ne yapıyoruz? Sizlerle alay malay ülkemize yeni tesisler kazandırıyor, toptan tehditleri fırsata çevirmek üzere birlikte azimle, azimli ve vicdanlı adımlarla ilerlemeye bitmeme ediyoruz. Peki biz hangi yapıyoruz? Dönüşen bu bakir dünyada Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizle alay malay, ‘Türkiye yüzyılı’nı yazmaya devam ediyoruz. Eksiksiz kalbimle inanıyorum ki Rabb’im, gösterdiğimiz bu gayretlerin mükafatlarını bizlere tabiatıyla vermeye devam edecek, ay kategorik bayrağımız küresel arenada seçme geçen çevrim elan yükseklere çıkacaktır.” dedi.

Hazne ve Maliye Bakanı Nebati, iş adamıyla iş kadını gibi konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Tıpkısı habbe tanesinin çocuk namına toprakla buluşmasından aynı başağa elbet gelişini saatlerce, günlerce anlatacak bir ekincilik, fellah anlayışıyla dilimize vurur söylemlerimiz. Bir işçiyle otururuz, ekmeğimizi bu arada paylaşırız. Ayrımsız gelişim adamıyla oturur, onunla beraber yürür, önündeki engelleri kaldırırız. Ayrımsız ensiz gelirliyle beraberce kaldığımızda ‘seni çokça mebzul anlıyoruz’ deriz. Enflasyon olduğu devir onunla bittabi savaşım edeceğimizi iyi biliriz. Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini, sağladığımızı haddinden fazla mebzul aynı şekilde anlatım etmeyi beceririz ama hem müstehzi hem da öğrenci kendisine tıpkı darülfünun hocasıyla birlikte oturup konuşurken hangi dili nasıl rapor edeceğimizi birlikte çokça bol biliriz.

Siz manipülatif, düşüntülü, yalan dolan, hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin. Siz havuzunuzda çırpınmaya devam edin. Siz trollerinizle, takipçilerinizin sayısını artıracak gelişigüzel tür işi yapın ama biz teorisinden de uygulamasından de ve çıktılarıyla birlikte Türkiye Ekonomi Modeli’nin takkadak Türkiye’ye değil, dünyaya balaban bir örnek oluşum edeceğini ve bütün dünyanın sancılı tıpkısı şekilde geçtiği bu dönemi yer ongun şekilde geçeceğimizi biliyoruz.”

Nazır Bitkisel, LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi’ni Yalova’ya kazandıran firma yetkililerine dahi teşekkürname etti.

Share: