Gaziantep merkezli 4 ilde ayyarlık operasyonunda 10 kuşkulu gözaltına makbuz

Gaziantep merkezli 4 ilde düzenlenen ayyarlık operasyonunda 10 ibret yakalandı.

İl Kurnaz Komutanlığı Kaçakçılık ve Tevhit Suçlarla Savaşım Şubesi ekipleri, çoğunluğu Gaziantep olmak üzere Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis’teki 30 besicinin 312 kocabaş ve küçükbaş hayvanı alınarak parasının ödenmeden başkalarına satılması üzerine faaliyet başlattı.

Bu kapsamda beceri ve fiziksel izleme fail ekipler, kendilerini memur ve tekaüt olarak tanıtarak besicilerin hayvanlarını kayran ve 5 milyon liralık üstünde zarara uğratan zanlıları belirleme etti.

Eş zamanlı 4 kentte belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, 10 zanlıyı yakaladı.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri bitmeme ediyor.

Mağdur besiciler ise İl Güllabi Komutanlığına gelerek şikayetçi oldu.

Mağdurlardan 58 yaşındaki Nazlı Örgün, AA muhabirine, 2 büyükbaş hayvanı üzere dolandırıcılarla 60 bin lirada anlaştıklarını belirterek, “Para üzere kendilerini aradık, ‘gidin’ dediler. Paramızı vermediler, biz de jandarmaya gelerek şikayette bulduk. Tanrı jandarmadan razı olsun.” dedi.

Kilis’in Musabeyli ilçesinden gelen Iştahlı Mecnunca ise dolandırıcıların internet üzerinden kendilerine ulaştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Hafta sonu geldiler, kısım yapıp fiyatta anlaşıldı. Vezneci adisyon numarası gönderdik ve bize hesap belgesi gönderildi. Iş günü olduğu ve bizim dahi başımıza böyle bir şey gelmediği için paranın gönderildiğini düşündük. Para ‘pazartesi haset gelir’ dediler ve hayvanımızı götürdüler. Gücük Ay ayından bu yana paramızı alamıyoruz. Bugün dolandırıcı kadro yakalandı.”



Share: