Cahit Koytak’ın ‘Onur Konuğu’ olduğu 23. Suçıktı Koşuk Akşamları’nda şuara eserlerini seslendirdi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bu sene 23’üncüsü planlı “Suçıktı Şiir Akşamları” etkinliğine Türkiye’nin beraberinde Bulgaristan, Makedonya, Azerbaycan, Kerkük, Güney Afriika ve Gagavuzya’dan şairler katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesinin tevhit ettiği aktiflik, Suçıktı Mesiresi’nde gerçekleştirildi.

Dursunbey Şehremaneti Başkan Vekili Mustafa Sali, programın açılışında yaptığı konuşmada, Koşma Akşamları’na katılan şairlerin şiirle gönülleri ısıtacaklarını söyledi.

Suçıktı Koşuk Akşamları süreci üzerine bilgi veren ozan ve edip Mehmet Atilla Maraş ise etkinliğe Türkiye’yi temsilen 1989’da gittiği Makedonya’da planlı Struga Koşma Akşamları’ndan etkilenerek başlattıklarını rapor etti.

Maraş, Suçıktı türkü akşamlarının ilkini 1994’te gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, “İlk programda peyrev yoktu. İşte hakeza akşamleyin serin sular kaynıyorken, diri kuş sesleri ortada şuara şiirlerini gökyüzüne okudular. O zaman dedik kim bunun adı Suçıktı Koşuk Akşamları olsun ve birincisi olsun. Çalışarak 23’üncüsü gerçekleşiyor. Yeniden avlu geçirilip canlandırıldı ve yeniden benzeri koşuk şölenine dönüştü. İnşallah çıktı selis bitmeme ayar.” şeklinde konuştu.

Cahit Koytak’ın ‘Onur Konuğu’ olduğu etkinlikte A. Yüce Ural, Ahmet Amaç Hususi, Ulu Sali, Ayşe Sevgi, Muazzez Şakir, Esra Elönü, Esra Matyan, İnci Münevver, İntiqam Yaşar, Mehmet Atilla Maraş, Mehmet Özer Kazancı, Dayanabilen Ihtişam, Mürsel Sönmez, Serap Kadıoğlu, Shabbir Banoobhai, Todur Zanet ve Tuba Kaplan şiirlerini sundu.

Programa, Dursunbey Kaymakamı Ramazan Teke, Balıkesir İl Ekin ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak ile türlü çekicilik ve kuruluşlardan yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Türkü Akşamları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle bitmeme edecek.

Share: