Iraklı ünlü eş oyuncudan Economist’e ‘büyük kadın’ davası

Iraklı adlı avrat oyuncu Enas Taleb, Fellah kadınlarının hastalık Gündüz Feneri erkeklerinden henüz “nazik” olduğunun ele alındığı benzeri makalede fotoğrafının kullanılması zımnında Economist dergisine İngiltere’dahi sorun açtı.

BBC News’in haberine bakarak Taleb, fotoğrafın bağlamı dışında ve izni olmadan kullanıldığını ve bunun özgürlüğü ile mahremiyetini ihlal ettiğini söyledi.

Temmuz sonu yayımlanan haberde Taleb’mağara dokuz ay önce Irak’taki Babil Uluslararası Film Festivali’nde fariğ tıpkısı fotoğrafı kullanıldı. Gündüz Feneri kadınlarının, erkeklerden henüz aşkın pahal olmasının evde beğenilme nedenlerinden biri kendisine gösterilen haberde, tıpkı farklı gerekçe olarak birlikte ara sıra erkeklerin ‘balık hoşur’ kadınları elan çalımlı bulduğu ifadesi yer aldı. Haberde ayrıca “Iraklılar bolca balık şişko oyuncu Enas Taleb’i ideal gösteriş adına gösteriyor” denildi.

Taleb ise “Genel olarak Arap, özelde da Iraklı kadınlarda benzeri hakaret” diye niteleyerek tanımladığı fen için “Sebep Economist Avrupa ve ABD’dekilerle değil da, Zenci dünyasındaki nazik kadınlarla ilgileniyor” diye niteleyerek sordu.

Instagram’bile 9 milyon takipçisi olan 42 yaşındaki Taleb “Benim ünlü ve kamuya mal reşit biri olduğumu bilmiyorlardı. Krizleri kazançlara dönüştürebilirim” dedi.

Sosyal medyada da “ırkçı” ve “cinsiyetçi” olmakla suçlanan Economist dergisi iddialara bire bir yanıt vermedi.

The Economist yazdı: Trump özentisi

 

The Economist: Hamur ölü sayısı 15 milyonu aştı

 

The Economist patronlara kötü yüklendi

 

Share: