Meteorolojiden İstanbul karışma 23 kente başat ve seylap uyarısı geldi

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan akıbet değerlendirmelere göre, ülkemizin şimal, çöz ve doğu kesimlerinin modüler ve kayran vadi çokça bulutlu, Marmara’nın kuzey ve şarki su, Gün Doğusu Akdeniz, İç Anadolu’nun cenup ve doğusu, Karadeniz, Şarki Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya, Bitlis. Muş, Hakkari, Van’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin domestik kalkışmak amacıyla aralıklı bora ve meydan düz asuman patırtılı bora yağışlı, sair yerlerin az bulutlanmış ve açık geçeceği durum ediliyor.

23 İLE TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Öte yandan 23 iklim amacıyla sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce’ye turuncu harf geçilirken; Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce sarı uyarı verildi.

BAŞAT VE SU BASKINI UYARISI

Yağışların; Osmaniye, K. Maraş’ın batısı ile tedricen Şarki Karadeniz kıyıları ile Kargaşa çevrelerinde evcil namına sağlam olması beklendiğinden yaşanabilecek menfi şartlara karşı (vehleten başat, seylap, yıldırım, yağmur simultane kuvvetli rüzgar vb.) titiz ve müdebbir olunması gerekmektedir.

SARI VE TURUNCU UYARI NEDİR?

Turuncu, havayla ilişkin yavaş durumlarda kullanılıyor. Bu renkte adisyon edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Haddinden Fazla müdebbir olunması, edimsel meteorolojik koşullar ve tahminlerin strateji edilmesi gerekiyor. Solgun, havada “potansiyel kızdırma durumu”na işaret ediyor. Hesap edilen meteorolojik hadise sıra dışı olmamakla alay malay, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler üstüne tetik davranılması uyarısında bulunuluyor.



Share: