Eskimemiş Opel Astra KKTC’de tanıtıldı, Türkiye’de satışa daha çok

Opel, sınıfının en çokça tercih edilen modellerinden Astra’nın altıncı neslini Türkiye’üstelik satışa sundu.

Yıpranmamış Opel Astra’nın Türkiye’de satışa sunulmasına ilgili matbuat lansmanı Yıldız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Basın mensupları lansman kapsamında, Gazimağusa bölgesinde düz kayran ve kademeli açılma süreci 8 Teşrinievvel 2020’da başlayan Maraş bölgesinde ayrımsız imtihan sürüşü gerçekleştirdi.

Tarihte ilk kez ayrımsız makine markasının misil tanıtımı gerçekleştirildiği Maraş’ta, KKTC Reisicumhur Ersin Tatar bile basın mensuplarıyla bire bir araya geldi.

Markanın bıçkın, kıvılcım ve çağdaş Alman tasarım ögelerini taşıyan kullanılmamış nesil Astra, yenilenen tasarımı büyüklüğünde sınıfının ötesindeki teknolojileriyle de dikkatleri üstüne çekiyor. Kullanılmamış Opel Astra dört ayrımlı donanım, 1.2 litre turbo benzinli ve 1.5 litre dizel motosiklet seçenekleri ile 668 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de araba severlerle buluşuyor.

İlk ayn temasında acı hatlarıyla dikkatleri üstüne çeken eskimemiş Astra, sunduğu teknolojiler ve bol motosiklet seçenekleriyle sınıfında standartları yeniden belirliyor. Türkiye’üstelik Editon, Elegance, GS Line ve GS görünmek üzere dört ayrımlı tesisat seçeneğiyle satılmaya başlanan bakir Astra, bu sayede araba severlere ensesi kalın seçim olanağı sunuyor. Artağan 1.2 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motosiklet seçenekleriyle Türkiye yollarına çıkan yeni benzer, temas iki motosiklet seçeneğinde de AT8, 8 gelecek vitesli hudayinabit şanzımana eş.

Opel Türkiye Umumi Müdürü Alpagut Cerbezeli, lansman toplantısında yaptığı konuşmada,”İlk yerine Mokka’üstelik beden bulan Opel’in yıpranmamış tasarım dili, bu kere Astra yorumuyla karşımıza çıkıyor. Hem dış hem dahi iç tasarımda geçer kabadayı ve alaz dizayn dili, ülkemiz tüketicilerinin birlikte az çok beğenisini kazandı. Yüksek sürüş keyfi, varlıklı donanımı ve mübarek motor seçenekleriyle birlikte bakir Astra’nın, Türkiye’de sınıfının bildirme çokça tercih edilen modellerinin başında geleceğine eminim. Yıpranmamış yavru Astra’nın Opel Türkiye’nin yükselen eş grafiğine ağırbaşlı benzeri ivme kazandıracağını düşünüyorum. Türkiye kendisine Opel’in Avrupa’da üçüncü nazik pazarıyız ve altıncı sulp Astra ile bu unvanımızı henüz üstelik geliştirmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cesur ve şule dizayn felsefesi

Toplantıda aktarılanlara bakarak, bakir Astra’nın tasarımı Opel’in 2020’li yıllar boyunca uygulayacağı aktüel dizayn diliyle buluşuyor. Markanın ilk defa mahiyet anlamda Mokka’de kullandığı bakir dizayn yüzü ve asıl dış tasarım ögesi olan Opel Vizör, aracın civar cephesi süresince uzanıyor eskimemiş modelin daha serbest görünmesini sağlıyor. Ultra tafsilatlı IntelliLux LED Pixel farlar ve IntelliVision 360 adım Çevre Düşünüm Kamerası kabilinden teknolojiler Bakaç’e kusursuz tıpkı şekilde entegre ediliyor. Yeni nesil Astra, yandan bakıldığında oldukça hararetli aynı manzara sergiliyor. Arkadan bakıldığında ise Opel Compass yaklaşımı, merkezi adına tüm ortada konumlanan balkır logosu, dikey kendisine hizalanan 3. fren lambası ve ense stop lambaları ile vurgulanıyor. Tamam aut aydınlatmalarda olduğu üzere stop lambalarında de enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanıyor. Portbagaj kapağında bulunan balkır logosu, bagaj küşat mandalı olarak majör tıpkısı fonksiyon üstleniyor.

Yıpranmamış sulp Pure Açık Oturum sayısal kokpit

Aynı Alman hassasiyeti, ilk defa Mokka’üstelik geçer yeni döl Pure Siyasal pilot kabini ile bağırsak mekanda bile meri. Baz donanımdan itibaren standart olan bu açık dijital kokpit, donanım seviyelerine ilişkin yerine tamamen cam şeklinde tercih edilebiliyor ve güdücü tarafı havalandırmasıyla alay malay ufki biçimde entegre edilen iki nüsha 10 inç HD ekrana ehil olmasıyla dikkati çekiyor. Civar camdaki yansımaları karşıcı gerelti bir tıpkısı bitirme sebebiyle ekranların üstünde aynı siperliğe gerek duymayan pilot kabini, müstakbel uygulayım bilimi ile işlevselliği aynı arada sunuyor ve iç ambiyansı henüz dahi geliştiriyor. Ana fonksiyonlarının, kişmiri tasarımlı dokunmatik kumandalarla kontrol edildiği Pure Panel, dijitalleşme ve sezgisel yararlanma beyninde optimum abra sağlıyor. Dokunmatik görüntülük dışında tabii dilde gürültülü kontrolü ile birlikte kullanılabilen yeni yavru bilgelik-cümbüş sistemi, uslu telefonlar amacıyla geliştirilmiş kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlanabilirliği sunuyor.

Verimlilik uzmanı turbo benzin ve dizel motosiklet seçenekleri

Bakir Astra, erdemli gürlük seviyesine eş bezinli ve dizel motosiklet oluşmak üzere 2 ayrı pahal ünitesiyle satışa sunuluyor. 1.2 litrelik turbo benzinli motor 130 HP dokunaklı ve 230 Nm tork üretirken, 6 ileri el kitabı ya da 8 gelecek AT8 şanzımanla gücünü yola aktarıyor. 6 müstakbel el kitabı şanzımanıyla bakir Astra, 100 kilometrede ortalama 5,4-5,7 litre yakıt tüketim değeri sunarken, AT8 revaç ise 5,6-5,8 litrelik WLTP (Belli Belirsiz Taşıtlar için Acun Genelinde Ahenktar Test Prosedürü) sayı farkı mahrukat istihlak değerine sahip. Resen ve el kitabı şanzımanıyla yıpranmamış Astra, 9,7 saniyede 0’dan 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Hem el kitabı hem kendi kendine versiyonun maksimal hızı ise 210 km/s olarak açıklandı.

Dizel cephesinde birlikte gayet verimli 1.5 litrelik motor ile donatılan eskimemiş nesil Astra, 130 HP’lik gücünü ve 300 Nm’lik torkunu 8 encam AT8 birlik kendi kendine şanzımanla yola aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 10,6 saniyede ulaşan dizel motorlu yıpranmamış Astra’nın azami hızı ise 209 km/s. Dizel motorun esas uzmanlığı ise mahrukat tüketiminde kendini gösteriyor. Kullanılmamış Astra 1.5 litrelik dizel motoruyla WLTP kriterlerine bakarak 100 kilometrede muhtelit tüketimde 4,5-4,6 litrelik sayı farkı sunuyor.

-Hararetli ve kararlı yol tutuş

Yeni Astra, sunma esasen itibaren Opel DNA’sına akla yatkın şekilde, akıbet basamak streç EMP2 haddinden fazla enerjili platformun üçüncü nesli üstüne düz yazı edildi. Bu, öğün tutuşunun etkili amma benzeri zamanda dengeli olduğu ve değme Opel kabilinden yeni modelin üstelik “autobahn proof” olduğu anlamına geliyor. Modelin kere tutuş kabiliyeti sunu öncelikli ihya hedeflerinden biri kendisine karşımıza çıkıyor. Yeni mümasil fren çabucak, üstün benzeri performans sergiliyor ve düz bir çizgide olduğu büyüklüğünde virajlarda üstelik az çok istikrarlı kalıyor. Yeni Astra’nın burulma rijitliği ise önceki nesilden yüzde 14 elan faziletkâr ölçüldü.

Daha yavaş ve elan serbest

Sportif hatchback üst tipiyle pazara sunulan yıpranmamış Opel Astra, daha kırıcı bir siluete topluluk olmasına rağmen, yerini aldığı sulp ile kıyaslandığında elan geniş ayrımsız iç mekana topluluk olmasıyla öne çıkıyor. Eskimemiş Astra, 4.374 mm kabile ve 1.860 mm sunu ile cemi birlikte kompakt sınıfın merkezinde vadi alıyor. Yeni Astra, 2.675 mm (+13 mm) elan ince aynı aks mesafesine topluluk olmasına rağmen önceki modelden yalnız 4,0 mm henüz ince. Adaleli ve kendinden emin duruşuyla yeni Astra, ayarlanabilir zemine sahip kılgı bagajıyla 422 litrelik tıpkısı portbagaj hacmi sunuyor.

Temel donanımdan itibaren faziletli asayiş ölçün

Bakir evlat Astra, temel donanımdan itibaren erdemli güvenliği ölçün kendisine sunuyor. Kıvrım ve kayran merkez yük kontrolü, çoban, palyatif, canip ve engel gelgel yastıkları, çekiş arama sistemi, tali uğraş freni ve atiklik sabitleyicinin birlikte tıpkı ense segmentte görmeye menus olunan abdestbozan esirgeme spesifik hareketli şerit strateji sistemi, vasıta ve bisikletli tespit edebilen kamera bazlı canlı müstacel frenleme sistemi, trafik işareti belirleme sistemi, hız adaptasyon sistemi ve sürücü yorgunluk tayin sistemi temel donanımdan itibaren ölçün namına yer alıyor.

Gece birlikte açkı, bisikletli ve palyatif kavrama spesifik alıcı ve sevkitabii bazlı aktif ivedi frenleme sistemi, kaslı gidiş geliş işareti aşinalık sistemi, dur-kalk özellikli adaptif çabukluk sabitleyici Elegance ve GS Line donanımıyla standart olarak sunulurken, bunların birlikte en üst tesisat olan GS paketinde, abdestbozan averaj özellikli etken abdestbozan strateji sistemi, mütekâmil kör alan uyarma sistemi ve peş hilaf trafik uyarısı ekleniyor.

Umum donanımlarda anahtarsız çalıştırma sistemine standart olarak vadi veren eskimemiş Opel Astra, kent içi manevralar ve park yeri durumlarında dahi sürücüsüne hem güvenliği hem bile konforu standart sunuyor. Yöre ve arka otopark sensörleri temel donanımdan itibaren ölçün yerine yer alırken, 180 rütbe gabi düşünce kamerası Elegance donanımında, IntelliVision 360 kademe yer görüş kamerası ise GS Line ve GS donanımında standart kendisine sunuluyor.

Gelişmiş sürüş bindi sistemleri

Yeni Astra, ayrımsız zamanda sunu aktüel otonom sürüş bindi sistemlerini dahi içeriyor. Tüm bu mütekâmil teknoloji, civar camdaki çokça işlevli kameraya katma namına biri önde, biri arkada ve birer nüsha yanlarda koyulmak üzere dört üst kamerası, biri önde ve beherglas köşede almak amacıyla beş nüsha sevkitabii sensörü ve ayrıca yöre ve peş doğmak üzere ultrasonik sensörleri kullanıyor.

IntelliDrive, arka karşıt gidiş geliş uyarısı, kaslı kör nokta uyarma sistemi ve abdestbozan averaj özellikli canlı şerit izleme sistemi gibi işlevleri kapsıyor. Yeni Astra antrparantez, ayarlanan hızı aşmadan öndeki aracı sezmek üzere hızı artıran veya yıpratıcı, gerekirse durana kadar fren yapabilen adaptif sürat sabitleyiciyi de içeriyor.

Bakir Astra, premium IntelliLux LED Pixel Farları kompakt sınıfa getiriyor

Astra’nın gelecek teknolojide avangart olma rolü, Opel markasının eksperlik alanları olan tenvir ve payanda sistemleri ile devam ediyor. Önceki sulp, 2015 yılında adaptif LED Matrix farların pazara sunulmasında öncü bir görk oynamıştı. GS donanımıyla birlikte ölçün adına mevrut IntelliLux LED Pixel insicamlı teknolojisi bakir Astra’yla gelişigüzel ilk defa kompakt sınıfın kullanımına sunuluyor. Opel’in Grandland ve Insignia modellerinde kullanıma sunulan bu encam teknoloji, seçme biri ultra etraflı farda 84 adet koyulmak için 168 LED hücresiyle pazarın sunma gelişmiş tenvirat teknolojisini kullanıma sunuyor. Detaylı mazbut, trafikteki gayrı paydaşların gözünde öfkelenme yapmadan milisaniyeler içinde kusursuz ayrımsız şekilde ayarlanıyor. Karşıdan mevrut veya önde ilerleyen trafikte, sürücüler kandil hüzmesinden kesinlikle etkilenmiyorlar. Işığın menzili ve yönü, sürüş koşullarına ve çevreye göre 10 değişik modda resen namına uyarlanıyor ve böylece tekmil çekicilik ve nöbet koşullarında uygun değer tenvirat sağlanıyor. Yeni Opel Astra baz donanımdan itibaren full LED dolay farlar, LED sis farları ve LED stop lambalarıyla üstelik sınıfında ayırt yaratıyor.

Isıtmalı AGR musaddak müsait koltuklar

Opel’in ödüllü elverişli AGR onaylı koltukları rast benzeri üne ehil ve eskimemiş Astra bu ince soluklu geleneği sürdürüyor. Elegance donanımdan itibaren güdücü tarafında ölçün adına mevrut “Almanya Dimdik Sırtlar Kampanyası” sertifikalı ön koltukların konumu geçmiş nesile bakarak 12 mm elan yavaş. Bu da sportif sürüş hissini destekliyor. Spor ile konforu kusursuz harmanlayan koltukların köpük yoğunluğu, iyi bir duruşu garanti ediyor. Kullanılmamış Astra’nın AGR yöre koltukları, kompakt sınıfın sunu iyisi ve elektrikli branş seyelan ayarından elektrikli bel desteğine ayrımlı isteğe kapalı ayar işlevi bulunuyor. GS Line donanımından itibaren ölçün verilen ısıtmalı dolay koltuklar, ısıtmalı yönelteç ve ısıtmalı dolay cam kış aylarında konforu artırıyor. GS donanımındaki Alcantara döşemeli koltuklarda dolay eğreti koltuğu üstelik AGR musaddak olup güdücü koltuğu elektrikli ve hafızalı oluşuyla fark yaratırken taraf aynaların da yeti fonksiyonu dikkatleri üzerine topluyor.

Share: