Antalya’da rahvan atlama beygiri yarışları zaman kesti

Antalya’da rahvan beygir yarışları çağ kesti

ANTALYA İbradı Belediyesi, Ormana Rahvan Atçılık ve Geleneksel Sporlar Kulübü ile Ormana Teavün ve Kalkındırma Vakfı yoluyla bu sene 9′. su düzenlenen Geleneksel Ormana Rahvan Beygir Yarışları toy yılkı atlarıyla anılmış Eynif Ovası’nda yapıldı.

Temsili Selçuklu kervanı geçişiyle başlayan ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelen atçıların katılımı ile yapılan yarışlar renkli görüntülere hayal oldu. Yüzlerce seyircinin izlediği yarışmalara İbradı Belediye Reisi Serkan Küçükkuru, Alanya Belediye Başkanı Yokluk Yücel, 9’ncu dönüş yarış ağası Süleyman Bahadır ve komite üyeleri katıldı.

Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelen 57 atın katılımıyla gerçekleşen yarışmada, ser, sarrafiye altı, iri ılımlı, epey itidalli, yol mütemmim At, posta mütemmim denktaş, sefer tüketici düet yatak, rabıta, murabba emsal, müselles denk, düet yatak, civar atları ve safkan zenci atları kategorilerinde yapıldı.

Toplamda 60 bin TL hediye dağıtılan yarışma, Türkiye Anadan Görme Spor Dalları Federasyonun gözetiminde gerçekleşti.

Ormana Rahvan Beygir Yarışları yarış sorumlusu Mustafa Atak, 90 dönümlük Eynif Ovası’nın Osmanlı’dan artan yadigâr tıpkı plato olduğunu söyledi. Ormanalılar kendisine Rahvan At Yarışlarının bu yıl 9’ncusunu düzenlediklerini anlatan Atak, ” Afyon, Konya, Isparta, Beyşehir, Alanya, Side, Serik ve sair yerlerden mevrut atlarla yarışma yaptık. Yarışmaya akman rahvan atlarda geldi. Ayrıca kere tüketici ismini vermiş olduğumuz devasal hızlı rahvanlar vardı. Bu sene Eynif Ovası’nda çabuk rahvanların alası dediğimiz nöbet bitirenlerin ense bölümü kendisine yarıştırdık” dedi.

“57 adet atlama beygiri geldi”

Yarışmalara 57 adet at geldiğini belirten Akın, “Geleneksel yarışmamız şenlik havasında geçti. Bu geleneğimizi ati nesillere aktararak asırlarca aylamak istiyoruz.. Yarışmada dereceye girenlere para ve kupa ödülleri verdik. Antrparantez 3 zürriyet atçılık yapmış Serik ilçesinden İzzet Kirlioğlu ve Beyşehir ilçesinden Erdal Poyraz’a hususi atçılık nişanı ikram ettik” diyerek konuştu.



Share: